Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Μια ρωμαϊκή βασιλική 2.000 ετών στο Ισραήλ


 Οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μια ρωμαϊκή βασιλική 2.000 ετών στο Ισραήλ που μπορεί να χτίστηκε από τον Ηρώδη τον Μέγα και πρόκειται για τη μεγαλύτερη που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

Το κτήριο βρέθηκε κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο Εθνικό Πάρκο Tel Ashkelon, το παλαιότερο εθνικό πάρκο του Ισραήλ και φαίνεται να ταιριάζει με την περιγραφή του Ιώσηπου. Διαθέτει μια κεντρική αίθουσα και δύο πλευρικές αίθουσες με σειρές από μαρμάρινες κολόνες και κιονόκρανα. Τη χρονολόγηση αυτή υποστηρίζουν νομίσματα που χρονολογούνται από την εποχή του Ηρώδη όπως και τη θεωρία κατασκευής του

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι η αρχική κατασκευή του 1ου αιώνα μ.Χ. ανακαινίστηκε τον 2ο ή 3ο αιώνα κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου, προσθέτοντας ένα μικρό ωδείο, ή θέατρο, καθώς και τα μαρμάρινα στοιχεία. Με προέλευση τη Μικρά Ασία, αυτά τα περίπου 200 αντικείμενα περιλαμβάνουν γλυπτά της Νίκης, του Τιτάνα Άτλαντα και της Αιγυπτιακής θεάς Ίσιδας, που απεικονίζεται ως Τύχη.

Το Ισραήλ σχεδιάζει να ανοίξει το αρχαίο κτίριο στο κοινό. Η Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, η Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ, ο Δήμος Ashkelon και το Ίδρυμα Leon Levy διεξάγουν ένα έργο συντήρησης και αποκατάστασης του χώρου.

Θα επανατοποθετήσουν 15 έως 17, ύψους περίπου 40 ποδιών, κίονες δίνοντας στους επισκέπτες μια καλύτερη αίσθηση για το πώς έμοιαζε η βασιλική στην αρχαιότητα με την κιονοστοιχία.

Hirodis Palati3

Hirodis Palati4




Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only