Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Το αρχαίο θέατρο Αχαρνών.

Έτοιμο για ανασκαφή το αρχαίο θέατρο Αχαρνών.
Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανακάλυψη του.
Έτοιμο να περάσει σε νέα φάση ανασκαφής είναι το αρχαίο θέατρο Αχαρνών. Όταν ανακαλύφθηκε, το 2007, η είδηση της αποκάλυψής του ταξίδεψε σε όλα τα μέρη του κόσμου.
Δεκαπέντε χρόνια μετά, ολοκληρώθηκε, πρόσφατα, από το Υπουργείο Πολιτισμού, η απαλλοτρίωση των οικοπέδων κάτω από τα οποία «κρύβεται».
Μέχρι στιγμής έχει αποκαλυφθεί, ένα μικρό τμήμα, περίπου 100 τ.μ., από το οποίο εκτιμάται ότι το σύνολο του χώρου διατηρείται σε αρκετά καλή κατάσταση. Προϋπόθεση για την πρόοδο της ανασκαφής είναι η κατεδάφιση των επικειμένων κτισμάτων, από τα οποία έχουν αποβληθεί, μετά από επίπονες και χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες, οι ένοικοι.
Είναι η κρισιμότερη στιγμή, μετά το 2007, καθώς η ανασκαφή μπορεί να φέρει στην επιφάνεια το μεγαλύτερο τμήμα του κοίλου (των κερκίδων) του θεάτρου. Η ορχήστρα βρίσκεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, κάτω από την οδό Αρχαίου Θεάτρου (πρώην Σαλαμίνος), ένα δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας στην καρδιά της πόλης των Αχαρνών που, μετά την ανασκαφή, θα μετατραπεί σε πεζόδρομο.
«Η αρχαιολογική σκαπάνη θα φέρει στο φως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα των τελευταίων ετών, το οποίο έχει τύχει διεθνούς προβολής», τόνισε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία παραχώρησε τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, η πρόεδρος του Συλλόγου ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου ΕΠΙΣΚΗΝΙΟΝ, Μαρία Μίχα.
Η ολοκλήρωση της ανασκαφής του αρχαίου θεάτρου αποτελεί αναπτυξιακό όρο για το σημερινό Δήμο Αχαρνών, που υπήρξε ένας από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους της αρχαίας Αθήνας. Θα καταστήσει δε τη σύγχρονη πόλη πόλο έλξης τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Ήδη, η τοποθεσία του αρχαίου θεάτρου αποτελεί τμήμα θεσμοθετημένης, στον Οργανισμό της Αθήνας, Πολιτιστικής Διαδρομής, στην οποία περιλαμβάνονται, επίσης, σημαντικά μνημεία, όπως ο Τύμβος του Σοφοκλή, και ο Θολωτός Τάφος του Κόκκινου Μύλου.

 

Με πολύ μεράκι αλλά και υπομονή συνεχίζουμε την προσπάθεια μας .Αθόρυβα …σιγά σιγά με πολύ   υπομονή αλλά και διάθεση προχωράμε 

Στόχος μας παραμένει να αρθρογραφούν οι πολίτες σε αθρα με   θέματα πολιτισμού   που  επιλέξουν

Το όνομα και επώνυμο αλλά η ευπρέπεια των άρθρων είναι απαραίτητα .Η διεύθυνση μας για επιστολές Άρθρα είναι   zantedanias@gmail.com 

Όπως έχουμε από την αρχή της προσπάθεια μας αναφέρει θα αναρτώνται μετά από έγκριση μας

Σας ευχαριστούμε από καρδιας

Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους ο οποίος φέρει και την ευθύνη των γραφομένων και δε συμπίπτουν κατ’ ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας

https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only