Κυριακή 21 Αυγούστου 2022

Φάροι / Lighthouses

Σήμερα δεν είναι μόνο παγκόσμια ημέρα του σεξ όπως μας ενημέρωσε το διαδίκτυο 😁 είναι και παγκόσμια ημέρα των φάρων κ μπορεί κάποιος φάρος κοντά σας να είναι ανοιχτός για το κοινό.
Η λέξη φάρος από το ομώνυμο νησάκι έξω από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας.




Εκεί ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου μέρα νύχτα έδινε σήμα ασφάλειας για περίπου 17 αιώνες , η παντοδύναμη Φύση με δύο σεισμούς τον έσβησε. Σήμερα ο αρχαιότερος στην Γαλικία (Ισπανία) με το επιβλητικό όνομα ο πύργος του Ηρακλή, μοναδικοί μηχανικοί κατασκευαστές οι Ρωμαίοι.




Σωτηρία ο φάρος, για αυτό κ πονηροί έδεναν φανάρια στα κέρατα ζώων όπως κατσίκες για να παραπλανούν τα πλοία , να πέφτουν στα βράχια και να κάνουν πλιάτσικο. Μέρη που έμειναν για τέτοιες πρακτικές η Κορνουάλη αλλά κ η δική μας Μάνη, οι πειρατές του Αιγαίου του Ιουλίου Βερν στο Οίτυλο έτσι αρχίζουν. Αχ έχει σημασία που σε οδηγεί το φως σε σωτηρία η σε παγίδα.
Έντγκαρ Άλαν Πόε, Βιρτζίνια Γουλφ, P.D.James μερικοί που έγραψαν ωραία βιβλία με αφορμή τους φάρους. Κάμποσα κ τα κινηματογραφικά έργα με φάρους. Ο Φάρος όμως συγκινεί η είναι απλώς " ένα ωραίο τοπίο" . Η μοναξιά του φαροφύλακα , το φως η καθοδήγηση για την επιβίωση συνήθως λίγο πριν το τέλος του ταξιδιού με ανθρώπους που δεν θα γνωριστούν ποτέ, ο μικρός άνθρωπος μπροστά στην δύναμη της Φύσης τώρα έχουν ξεχαστεί μπροστά στην εξέλιξη της τεχνολογίας, μεταφορικά πάντως πάντα θα είναι εκεί.
Στα σχόλια ο κατάλογος με τους ανοιχτούς φάρους σήμερα



phgh

Vavi Barsefsky







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only