Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Φωτογραφία

Μια φωτογραφία που έγινε με την παραδοσιακή διαδικασία αλογονιδίου του αργύρου είναι ένα οπτικό ρεκόρ που δεν έχει αλλάξει από τον φωτογράφο. Είναι αυτή η ποιότητα της σύλληψης μιας καθρέφτης εικόνας της σκηνής που προσφέρεται στην αρχαιολογική φωτογραφία. Η φωτογραφία αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της διαδικασίας των ντοκιμαντέρ από την αρχή των ανασκαφών στην Αγορά. Η φωτογραφία, είτε προέρχεται από τον εκσκαφέα είτε από τον φωτογράφο του προσωπικού, είναι ένα αναντικατάστατο οπτικό αρχείο της προόδου της ανασκαφής. Αποθηκευμένες στο φωτογραφικό αρχείο του έργου υπάρχουν πάνω από 300.000 εικόνες που τεκμηριώνουν τις ανασκαφές και τα καταλογογραφημένα αντικείμενα.

Η εικόνα λήφθηκε το απόγευμα της 25ης Μαΐου 1931 και απεικονίζει το έργο που επιτεύχθηκε κατά την πρώτη μέρα των ανασκαφών στο τμήμα Ε. Τα κτίσματα στη δυτική πλευρά της Αγοράς κατεδαφίστηκαν για προετοιμασία ανασκαφών, με αποτέλεσμα την ανεμπόδιστη θέα της εκκλησίας της Παναγίας Βλασάρου προς το Ηφαίστειο.
Από την αρχή των ανασκαφών, το φωτογραφικό αρχείο μπορεί να χωριστεί στη χρήση κάμερας μεγάλου μεγέθους και μικρού μεγέθους. Ο Herman Wagner, μέλος του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, ήταν ο πρώτος φωτογράφος του προσωπικού. Ήταν κυρίως υπεύθυνος για τη φωτογραφία μεγάλου μεγέθους, χρησιμοποιώντας μια κάμερα θέασης που απαιτούσε γυαλί αρνητικά 18 x 24 cm. Αυτές οι εικόνες μεγάλου μεγέθους, ακόμη και σήμερα, είναι ασύγκριτες για το ποσό των πληροφοριών που μπορούν να μεταδοθούν σε μία εικόνα.
Λεπτομέρεια1-2.tif
Μεγαλύτερη λεπτομέρεια από το αρνητικό 18 x 24 cm παραπάνω.
Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης εποχής, ο Wagner επέστρεψε στο ίδιο πλεονέκτημα και πήρε μια σειρά από εικόνες που απεικονίζουν την πρόοδο του έργου μέσα στο χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήθηκε ένα βήμα-βήμα οπτική καταγραφή των ανασκαφών.
1-4.tif
Αρχές Ιουνίου 1931
1-8.tif
19 Ιουνίου 1931
1-16.tif
22 Ιουλίου 1931
Ενώ ο φωτογράφος του προσωπικού κλήθηκε να φωτογραφίσει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά με μια κάμερα μεγάλης προβολής, στους εκσκαφείς δόθηκε μια φωτογραφική μηχανή 35mm (Leica) για να καταγράψει τις καθημερινές λεπτομέρειες της εξέλιξης των ανασκαφών. Αυτή η φορητή φωτογραφική μηχανή ήταν εύκολο να μεταφερθεί και να χρησιμοποιηθεί πιο αυθόρμητα. Αυτές οι εικόνες Leica αποκαλύπτουν μια πιο ειλικρινή εικόνα της εργασίας για την ανασκαφή.
E 235.tif
Δείτε το νοτιοανατολικό τμήμα του τμήματος Ε στις 7 Ιουλίου 1931, στις 5 μ.μ.
Η παραπάνω φωτογραφία τραβήχτηκε από την οδό Ποσειδώνα (δυτική πλευρά της Αγοράς) που έβλεπε νοτιοανατολικά στο τμήμα Ε. Ο φωτογράφος ήταν πιθανότατα ο Frederick O. Waagé, ο εκσκαφέας του τμήματος Ε το 1931. Σε πρώτο πλάνο είναι το νεότερο τμήμα του τμήματος που ανοίγει. η εκκλησία της Παναγίας Βλασάρου είναι ορατή στη μέση, πίσω από την Ακρόπολη. Ο Waagé χαρακτήρισε την φωτογραφία ως "εξωσχολική φωτογραφία της Ακρόπολης". Το περιεχόμενο της εικόνας συνδυάζει τόσο αρχαιολογικές όσο και σύγχρονες ιστορικές λεπτομέρειες.
E 118.tif
Μερικές φορές ο ίδιος ο φωτογράφος έχει συλληφθεί στην ταινία ενώ εργάζεται. Ο T. Leslie Shear, διευθυντής των ανασκαφών και ένας φημισμένος φωτογράφος, πιάστηκε καταγράφοντας την ανακάλυψη ενός ποδιού (S 33).
E Ιουνίου 4 pg 140.tif
"Στο 5 / Α στο -2,50 βρέθηκε ένα ελικόπτερο που βρίσκεται στο πλάι του. είχε σχηματίσει τη στήριξη ενός μεγάλου αγάλματος από μια γυναίκα που είχε κολλήσει; κρατώντας ένα παιδί στον αριστερό βραχίονα που στηριζόταν στην κορυφή του Herme, το σώμα του παιδιού διατηρήθηκε μέχρι ακριβώς πάνω από τη μέση. Συνολικό διατηρημένο ύψος: 1,36 m " (Nb E I, σελ. 140, 4 Ιουνίου 1931).
1-152.tif
Το έμβλημα όπως φωτογραφήθηκε από τον T. Leslie Shear, 4 Ιουνίου 1931, 11 π.μ.
1-153.tif


Σας προσκαλώ να εγγραφείτε στο νέο κανάλι μου στο you tube
Να το στηρίξετε και να έχετε έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση.
Όπως επίσης μπορείτε να μου στέλνετε στο mail μου dsgroupmedia@gmail.com   τα  video σας να τα ανεβάζουμε άμεσα.

Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like, κοινοποιήστε το στους φίλους σας και μοιραστείτε μαζί τους την γνώση 

 

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only