Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Τα έμβρυα που μοιάζουν με ζώα εξελίχθηκαν πριν από τα ζώα

Τα ζώα εξελίχθηκαν από μονοκύτταρους προγόνους, πριν διαφοροποιηθούν σε 30 ή 40 ξεχωριστά ανατομικά σχέδια. Πότε και πώς οι πρόγονοι των ζώων έκαναν τη μετάβαση από μονοκύτταρα μικρόβια σε σύνθετους πολυκύτταρους οργανισμούς αποτέλεσε το επίκεντρο έντονων συζητήσεων.


Τα έμβρυα που μοιάζουν με ζώα εξελίχθηκαν πριν από τα ζώα
Τρισδιάστατη ανακατασκευή ενός δείγματος Caveasphaera,
παρουσιάζοντας κυτταρικές δομές [Πίστωση: NIGPAS]
Μέχρι τώρα, αυτό το ερώτημα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί μόνο με τη μελέτη των ζώντων ζώων και των συγγενών τους, αλλά τώρα η ερευνητική ομάδα έχει βρει στοιχεία ότι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή τη σημαντική μεταβατική μεταβατική διαδικασία συνέβη πολύ πριν εμφανιστούν σύνθετα ζώα στο απολιθωμένο αρχείο στα απολιθωμένα έμβρυα μοιάζουν με πολυκύτταρα στάδια στον κύκλο ζωής των συγγενών με μονοκύτταρα ζώα.

Η ομάδα ανακάλυψε τα απολιθώματα που ονομάζονται Caveasphaera σε πετρώματα 609 εκατομμυρίων ετών στην επαρχία Guizhou της Νότιας Κίνας. Τα μεμονωμένα απολιθώματα Caveasphaera έχουν διάμετρο περίπου μισού χιλιοστού, αλλά η μικροσκοπία ακτίνων Χ αποκάλυψε ότι διατηρούνται μέχρι τα συστατικά τους κύτταρα

Η Kelly Vargas, από τη Σχολή Επιστημών της Γης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, δήλωσε: "Η τομογραφική μικροσκοπία με ακτίνες X λειτουργεί σαν ιατρικός σαρωτής CT, αλλά μας επιτρέπει να βλέπουμε χαρακτηριστικά που έχουν μέγεθος μικρότερο από ένα χιλιοστό του χιλιοστού. να ταξινομήσετε τα απολιθώματα σε στάδια ανάπτυξης, ανακατασκευάζοντας την εμβρυολογία της Caveasphaera ".

Ο συν-συγγραφέας Zongjun Yin, από το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Nanjing στην Κίνα, πρόσθεσε: "Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι το Caveasphaera ταξινόμησε τα κύτταρα κατά την ανάπτυξη του εμβρύου, ακριβώς όπως τα ζωντανά ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. τα έμβρυα εξελίχθηκαν σε πιο περίπλοκους οργανισμούς ».


Τα έμβρυα που μοιάζουν με ζώα εξελίχθηκαν πριν από τα ζώα
Μοντέλα υπολογιστών που βασίζονται σε τομογραφική μικροσκοπία ακτίνων Χ των απολιθωμάτων, παρουσιάζοντας τα διαδοχικά στάδια
ανάπτυξης [Πίστωση: Philip Donoghue & Zongjun Yin]
Ο συν-συγγραφέας Δρ John Cunningham, επίσης από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, δήλωσε: «Η Caveasphaera είχε έναν κύκλο ζωής όπως οι εγγύτεροι συγγενείς των ζώων, οι οποίοι εναλλάσσονται μεταξύ μονοκυττάριων και πολυκυτταρικών σταδίων, όμως η Caveasphaera πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, αναδιοργανώνοντας αυτά τα κύτταρα κατά τη διάρκεια της εμβρυολογίας. "

Ο συν-συγγραφέας Στέφαν Μπένγκσον, από το Σουηδικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, δήλωσε ότι "η Caveasphaera είναι η πρώτη απόδειξη αυτού του πιο σημαντικού βήματος στην εξέλιξη των ζώων, που τους επέτρεψε να αναπτύξουν ξεχωριστά στρώματα και όργανα ιστών"
Ο συν-συγγραφέας Maoyan Zhu, επίσης από το Ινστιτούτο Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Nanjing, δήλωσε ότι δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι το Caveasphaera είναι ζώο. Ο Caveasphaera μοιάζει πολύ με τα έμβρυα ορισμένων αστεριών και κοραλλιών - δεν βρίσκουμε τα στάδια των ενηλίκων απλώς και μόνο επειδή είναι πιο δύσκολο να απολιθωθούν. Ο

συν-συγγραφέας Δρ Federica Marone από το ινστιτούτο Paul Scherrer στην Ελβετία δήλωσε ότι "αυτή η μελέτη δείχνει την εκπληκτική λεπτομέρεια που μπορεί να διατηρηθεί στο αρχείο των απολιθωμάτων αλλά και τη δύναμη των μικροσκοπίων ακτίνων Χ για την αποκάλυψη μυστικών που σώζονται στην πέτρα χωρίς να καταστρέφουν τα απολιθώματα ».


α) και β), εικόνες SEM γυμνού δείγματος (ων) Caveasphaera με κυτταρικές δομές ·
ε), στ) παρουσιάζουν λεπτομέρεια των κυτταρικών δομών. γ) και δ), δείγματα Caveasphaera
με καλά διατηρημένο φάκελο [Πίστωση: NIGPAS]
Ο συν-συγγραφέας Philip Donoghue, επίσης από τη Σχολή Επιστημών της Γης του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, δήλωσε ότι "το Caveasphaera παρουσιάζει χαρακτηριστικά που μοιάζουν τόσο με μικροβιακούς συγγενείς ζώων όσο και με πρώιμα εμβρυϊκά στάδια πρωτόγονων ζώων. μας να αποφασίσουμε.

«Είτε έτσι είτε αλλιώς, απολιθώματα των Caveasphaera μας λένε ότι τα ζώα, όπως η εμβρυϊκή ανάπτυξη εξελιχθεί πολύ πριν εμφανιστούν τα παλαιότερα οριστική ζώα στο αρχείο απολιθωμάτων.»

τα ευρήματα δημοσιεύονται στο Current Biology .

Πηγή: University of Bristol


Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας http://www.tapantareinews.gr, για περισσότερη ενημέρωση. Εγγραφείτε - SUBSCRIBE: http://bit.ly/2lX5gsJ Website —►http://bit.ly/2lXX2k7 SOCIAL - Follow us...: Facebook...► http://bit.ly/2kjlkot    







Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only