Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Rijksmuseum (Κρατικό Μουσείο). Το Άμστερνταμ και τα μουσεία του




 Η μεγαλύτερη πόλη στο Βασίλειο των Κάτω Χωρών του Άμστερνταμδεν στερείται μουσείου. Οι συλλογές τους είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και μοναδικές. Λοιπόν, πού αλλού στον κόσμο βλέπετε ένα μουσείο σεξ; Και στο Άμστερνταμ είναι. Και εκτός αυτού, για τα μάτια των επισκεπτών είναι διαθέσιμο ένα λιγότερο συγκλονιστικό μουσείο ερωτισμό. Οι Ολλανδοί από την άποψη αυτή έχουν πολύ ελεύθερες απόψεις. Σε αυτή τη χώρα, οι πόρνες έχουν ακόμη και δική τους συνδικαλιστική οργάνωση. Ωστόσο, το σημείο σε αυτό το άρθρο θα αφορά αρκετά αξιοπρεπή πράγματα. Θα κάνουμε μια εικονική εκδρομή στο Κρατικό Μουσείο. Το Άμστερνταμ τα πήρε στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα. Αυτό είναι πραγματικά ένα αρχαίο μουσείο με πλούσια συλλογή. Παρακάτω θα βρείτε μερικές πρακτικές συστάσεις για τους επισκέπτες και μια σύντομη λίστα αριστουργημάτων.

Το κρατικό μουσείο (Άμστερνταμ, Ολλανδία): ιστορία

Το Rijksmuseum ιδρύθηκε από τον βασιλιά της Ολλανδίας LouisBonaparte (αδελφός του Ναπολέοντα) το έτος 1800. Δεν έμεινε για μια ιδιωτική συλλογή για πολύ. Δεκαπέντε χρόνια αργότερα, η έκθεση του έγινε ανοιχτή στο κοινό. Αρχικά, το Rijksmuseum ήταν στην πρωτεύουσα του βασιλείου της Χάγης. Ο πυρήνας της έκθεσης ήταν διακόσια έργα ζωγραφικής και η Εθνική Πινακοθήκη στεγάζει ένα μικρό σπίτι. Αλλά με τη βοήθεια των προστάτες της συλλογής έχει αυξηθεί σταθερά. Το μουσείο άλλαξε τη θέση του αρκετές φορές, μέχρι να εγκατασταθεί τελικά στο Άμστερνταμ. Το 1885 κατασκευάστηκε ειδικά γι 'αυτόν ένα νέο κτίριο. Εξωτερικά μοιάζει περισσότερο με ένα παραμυθένιο κάστρο πριγκίπισσας παρά με ένα μουσείο. Το έργο του νεο-γοτθικού κτηρίου δημιουργήθηκε από τον διάσημο ολλανδό αρχιτέκτονα Peter Kuipers.

Το κρατικό μουσείο στο Άμστερνταμ φωτογραφία

Κρατικό Μουσείο, Άμστερνταμ: διεύθυνση, ώρες λειτουργίας, τιμές

Βρίσκεται στο Rijksmuseum στην καρδιά της πόλης. Η ακριβής του διεύθυνση είναι η γωνιά του Museumstraat και της πλατείας του Μουσείου. Από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και είναι εύκολα προσβάσιμο με γραμμές του τραμ 2 ή 5. Αφήνοντας την ανάγκη να σταματήσει η «Hobbemastraat». Αν φτάνετε στο Άμστερνταμ στο σταθμό Sloterdijk, στη συνέχεια, από εκεί προς τα πολιτιστικά ιδρύματα μπορεί να επιτευχθεί με το τραμ αριθμό 12 ( «Kontserthebau»). Ο κοντινότερος σταθμός του μετρό είναι το Veysperplein. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε τραμ № 7 ή 10 ( «Spihelhraht»). Μπορείτε να φτάσετε στην πλατεία των μουσείων και τα λεωφορεία διαδρομή 26, 66, 65, 172 και 170 και περνά από το λεωφορείο 197 από το αεροδρόμιο Schiphol № (στάση «Hobbemastraat»). Αν την ακολουθήσετε στο Άμστερνταμ ή μισθωμένο φορτηγό, στην περιφερειακή οδό Α10, θα πρέπει να μετατραπεί σε στροφή S109. Κάτω από την πλατεία υπάρχει ένα υπόγειο υπόγειο πάρκινγκ για όσους επισκέπτονται το Κρατικό Μουσείο (Άμστερνταμ). Οι ώρες λειτουργίας αυτού του θεσμού του πολιτισμού είναι από εννέα έως δεκαεπτά, καθημερινά. Άτομα μέχρι την ηλικία των δεκαοχτώ, συμπεριλαμβανομένης, μπορούν να επισκεφθούν το μουσείο εντελώς δωρεάν. Οι ενήλικες πρέπει επίσης να πληρώσουν για δεκαεπτάμισυ ευρώ.

Κρατικό μουσείο του Άμστερνταμ

Σύγχρονες ανέσεις στο Κρατικό Μουσείο

Όλες οι αίθουσες εκθέσεων είναι προσβάσιμες στους ανθρώπους τουαναπηρικές καρέκλες. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν online στον επίσημο ιστότοπο. Τα χρήματα δεν θα τα αποθηκεύσουν, αλλά θα εξοικονομήσουν χρόνο σε μεγάλες ουρές, οι οποίες αποτελούν υποχρεωτική ιδιότητα του Rijksmuseum, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στο γραφείο εισιτηρίων μπορείτε να κάνετε κράτηση για εκδρομές σε διάφορα θέματα. Αν δεν έχετε ξένες διαλέκτους, μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη περιήγησης πολυμέσων για την κινητή συσκευή σας. Στο box office μπορείτε να νοικιάσετε και ηχητικούς οδηγούς. Διατίθενται στα ρωσικά. Πρόκειται για θεματικές εκδρομές "Αριστουργήματα", "Ποτά και τρόφιμα του χρυσού αιώνα" και "Επιλεγμένα έργα του Jeroen Krabbe". Μπορείτε να κάνετε μια ομαδική εκδρομή στο κρατικό μουσείο (Άμστερνταμ). Η εγγραφή φωτογραφιών και βίντεο επιτρέπεται. Η κύρια κατάσταση είναι χωρίς λάμψη.

Κρατικό μουσείο του Άμστερνταμ

Πρόγραμμα έκθεσης Rijksmuseum

Επί δέκα χρόνια, από το 2003 έως το 2013,Το Κρατικό Μουσείο (Άμστερνταμ) έκλεισε για ανασυγκρότηση. Τώρα η ανανεωμένη έκθεση αποτελείται από πολλές συλλογές. Ο πυρήνας του είναι η έκθεση "Αριστουργήματα". Περιέχει τους καλύτερους πίνακες των ολλανδών κυρίων της χρυσής εποχής - Van Dyck, Jan Veermeer, Jan Stein. Η συλλογή έργων τέχνης παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα επιλογή διακοσμητικής τέχνης, συμπεριλαμβανομένης της πορσελάνης Delft. Ένα ξεχωριστό μέρος καταλαμβάνεται από το περίπτερο που αφιερώνεται στην Ασία. Σε αυτό μπορείτε να δείτε χάλκινα αγαλματίδια του Βούδα, ξύλινα κουτιά από την Κορέα και παρόμοια αντικείμενα. Η ιστορική συλλογή παρουσιάζει αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Επιπλέον, υπάρχουν μόνιμες εκθέσεις φωτογραφιών, χαρακτικών και σχεδίων.

Το κρατικό μουσείο του Άμστερνταμ ζωγραφική

Αριστουργήματα του Rijksmuseum

Το κρατικό μουσείο (Άμστερνταμ) είναιτη μεγαλύτερη γκαλερί τέχνης στη χώρα. Σε διακόσιες εξήντα αίθουσες, πέντε χιλιάδες πίνακες ζωγραφικής, 30.000 γλυπτικές συνθέσεις, πολλά ιστορικά αντικείμενα εμφανίζονται. Επομένως, εάν είστε περιορισμένοι στο χρόνο, πάρτε το αριστούργημα ήχου "Αριστουργήματα" και κατευθυνθείτε προς την αίθουσα που ονομάζεται Nacht wacht zaal. Αυτό το δωμάτιο δημιουργήθηκε το 1906 ειδικά για αυτήν την εικόνα. Το επικό καμβά "Night Watch" του Rembrandt είναι ένα μαργαριτάρι, το οποίο δικαίως είναι περήφανο για το κρατικό μουσείο (Άμστερνταμ). Εικόνες από άλλους Ολλανδούς δασκάλους από τον Μεσαίωνα μέχρι τον δέκατο ένατο αιώνα καταλαμβάνουν τις αίθουσες δίπλα. Είναι απαραίτητο να δούμε τέσσερις πίνακες της Vermeer, "Γοτθικό ναό με φιγούρες" van Eyck και "Πρόβλεψη στην Εκκλησία" από τον Luka Leidensky.

Πτέρυγα τέχνες και χειροτεχνίες

Πορσελάνη από την μικρή ολλανδική πόλη Delft- αυτή είναι μια άλλη υπερηφάνεια του κρατικού μουσείου. Η έκθεση δεν είναι μόνο αντικείμενα σκευών και πλακιδίων φούρνου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο κούκλες με πλήρες σετ επίπλων και εσωτερικά αντικείμενα. Τα αγόρια θα απολαύσουν την έκθεση των όπλων.

Η συλλογή του μουσείου το 2011 αριθμούσε περίπου ένα εκατομμύριο αντικείμενα. Είναι χωρισμένη σε τρεις μικρότερες συλλογές: Συλλογή Τέχνης (έργα ζωγραφικήςγλυπτικήςεφαρμοσμένων τεχνών και ασιατικής τέχνης), Συλλογή Ιστορίας (τέχνεργα και έργα τέχνης, ένδυση, όπλα, φωτογραφίες) και Συλλογή Σχεδίων, Τυπογραφίας και Φωτογραφιών (χαρακτικήτυπογραφίαεικονογραφίαπορτρέτα).

Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται επίσης η πρύμνη του πλοίου HMS Royal Charles, λάφυρο από την επιδρομή στο Μέντγουεϊ κατά τον δεύτερο Αγγλο-Ολλανδικό πόλεμο καθώς και ο δίσκος του Χάρτογκ, παλαιό Κατάλογος έργων του Ρέικσμουζεουμ

Η Συλλογή Τέχνης είναι αναμφίβολα η γνωστότερη του μουσείου. Περιλαμβάνει έργα μερικών από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 17ου αιώνα, Χρυσής Εποχής της Ολλανδίας. Περίοπτη θέση ανάμεσα σε αυτά κατέχουν έργα του Ρέμπραντ (Νυχτερινή ΠερίπολοςΟι σύνδικοι της συντεχνίας των υφασματεμπόρωνΗ Εβραία ΝύφηΑυτοπροσωπογραφία ως Απόστολος Παύλος) αλλά και των μαθητών του. Φιλοξενούνται επίσης έργα των Γιοχάνες Βερμέερ (Η ΓαλατούΤο Δρομάκι), Φρανς ΧαλςΓιαν ΣτέινΓιάκομπ φαν ΡάουσντελΧέντρικ Άφερκαμπ κ.α.τερο τεκμήριο της άφιξης Ευρωπαίων στα παράλια της Αυστραλίας.Η Ερευνητική Βιβλιοθήκη του Ρέικσμουζεουμ είναι η μεγαλύτερη δημόσια επιστημονική βιβλιοθήκη τέχνης στην Ολλανδία. Ιδρύθηκε το 1885 και σήμερα διαθέτει πάνω από 350.000 τίτλους. Το αναγνωστήριό της είναι ανοιχτό στο κοινό κατόπιν δωρεάν εγγραφής, και διατηρεί στο Διαδίκτυο κατάλογο με 200.000 από τους τίτλους της. Λειτουργεί σε δικό της κτίριο, λίγο νοτιότερα από την Πλατεία (του) Μουσείου.




https://www.youtube.com/channel/UC0wk2ge3sheyTkgpAkeBang

tapantareinews tv

Ενημέρωση και ψυχαγωγία. Επικοινωνία στο dsgroupmedia@gmail.com.

 



Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only