Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Νέα σύλληψη για το φονικό του Στροβόλου


Στη σύλληψη ενός προσώπου ηλικίας 22 ετών, προχώρησε χθες βράδυ η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τη διερευνώμενη υπόθεση διπλού φόνου, που διαπράχθηκε στις 19 Απριλίου, 2018, στη Λευκωσία.

Για την ίδια υπόθεση τελούν υπό κράτηση ακόμη τρία πρόσωπα ηλικίας 33, 22 και 23 ετών. Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.

Να θυμίσουμε ότι αρχικά χειροπέδες φόρεσε 33χρονος ενώ μετά την ομολογία του ακολούθησε ντόμινο εξελίξεων και η αστυνομία συνέλαβε άλλα δυο πρόσωπα που κατονόμασε ο ύποπτος. Τον ετεροθαλή αδερφό του ηλικίας 23 ετών και την συμβία του ηλικίας 21 ετών.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου διατάχθηκε εναντίον τους 8ημερη κράτηση ενώ θεωρούνται ύποπτοι για συνολικά 13 αδικήματα, μεταξύ αυτών, και αυτού του φόνου εκ προμελέτης.

Στο δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης έκανε αναφορά στην κατάθεση του 33χρονου ο οποίος κατονόμασε τον αδελφό του και την συμβία του, ως πρόσωπα που εμπλέκονται στο έγκλημα.

Όπως ακούστηκε, ο 33χρονος έδειξε τον ετεροθαλή αδελφό του ως το πρόσωπο που σκότωσε το ζεύγος, λέγοντας ότι του είπε ο 23χρονος «μαχαίρωσα και τους δυο» ενώ υπέδειξε στους αστυνομικούς τον χώρο που έκρυψε το μαχαίρι με το οποίο διαπράχθηκαν και οι δύο φόνοι. Επίσης, μαζί με το φονικό όπλο εντοπίστηκαν και τα αιματωμένα ρούχα του δολοφόνου τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Κατά τη σύλληψη του ο 23χρονος απάντησε «αποδέχομαι τη σύλληψη μου μέχρι να διερευνήσετε αυτά που σας είπα». Αρνείται ωστόσο ότι έχει συμμετοχή στον φόνο, ενώ κατονόμασε τον αδερφό του ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα.

Επίσης κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο ανέφερε «ο αδελφός μου λέει ψέματα».

Η 21χρονη από την πλευρά της, μετά την σύλληψη της, ανέφερε «δεν έκανα οτιδήποτε εγώ».

Τα τεκμήρια και το DNA

Ο ανακριτής της υπόθεσης και υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, αναφέρθηκε στα τεκμήρια που κατέχει η αστυνομία που σύμφωνα με τον 15χρονο γιο – μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα - δεν ανήκουν στην οικογένεια του. Πρόκειται για ένα ξίφος, ένα ρόπαλο και ζεύγος παπουτσιών στα οποία εντοπίστηκε DNA της συμβίας του 33χρονου.

Η 21χρονη ισχυρίστηκε πως το ξίφος το έκανε δώρο ο εργοδότης του συμβίου της στον ίδιο και πως η ίδια το είχε ακουμπήσει ενώ αρνήθηκε πως έπιασε στα χέρια της τόσο το ρόπαλο όσο και τα κορδόνια των παπουτσιών, στα οποία εντοπίστηκε το γενετικό υλικό.


Οι σημειώσεις…

Ο ανακριτής αναφέρθηκε και στο όχημα το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος εντός του οποίου μετά από έρευνες εντοπίστηκαν κάποια τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και το σημειωματάριο με στοιχεία για το φόνο και για το ζεύγος.  Επίσης, εντός του σημειωματάριου εντοπίστηκαν σημειώσεις που έγραψαν και οι δύο ύποπτοι και οι οποίες είχαν υποδειχθεί από τον 33χρονο όταν είχε συλληφθεί.


Ψάχνουν την κουκούλα του Μπομπ Μάρλεϋ

Και οι δύο ύποπτοι εξετάστηκαν από ιατροδικαστές με τον 23χρονο να φέρει εκδορές στο αριστερό χέρι που χρονολογούνται 8 με 10 ημερών ενώ η 21χρονη φέρει εκχυμώσεις στην πλάτη, που χρονολογούνται 3 με 4 ημερών.

Ο ανακριτής της υπόθεσης σημείωσε πως μέχρι στιγμής λήφθηκαν 120 καταθέσεις ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ληφθούν άλλες 80 από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο των υπόπτων και των θυμάτων σε Λευκωσία, Λάρνακα και Ελεύθερη Αμμόχωστο.

Επιπρόσθετα επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί τα κλοπιμαία από την οικία του δολοφονηθέντος ζεύγους μεταξύ των οποίων και το πορτοφόλι του 60χρονου με άγνωστο χρηματικό ποσό, την ταυτότητα και τις πιστωτικές του κάρτες, ενώ αναζητείται και κουκούλα τύπου Μπομπ Μάρλεϋ που έφερε ο δράστης που εισήλθε στην οικία από την κουζίνα.


Νέα αναγνωριστική παράταξη

Τέλος ο ανακριτής της υπόθεσης πρόσθεσε πως θα γίνει νέα αναγνωριστική παράταξη όπου ο 15χρονος γιος των δολοφονηθέντων, θα κληθεί να αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ θα γίνει και άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.

Η συμβία του 33χρονου παρουσιάστηκε με δικηγόρο και δεν έφερε ένσταση στην κράτησή της.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τον εξεταστή της υπόθεσης, ενώ ο 23χρονος εμφανίστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, επίσης δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του.

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only