Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Διαδικτυακή ασφάλεια: 7 μυστικά για να προστατεύσετε εσάς και τα λεφτά σας από τους χάκερ!!



Αν σας έχουν ποτέ κλέψει κάποιο λογαριασμό σας στο διαδίκτυο η έχετε πέσει θύμα ηλεκτρονικής απάτης, τότε γνωρίζεται πόσο στρες προκαλεί αυτό και πόσο καταστροφικό μπορεί να γίνει.


Όμως παρόλο που οι συνέπειες της ηλεκτρονικής κλοπής μπορεί να είναι πολύ σοβαρές, και σε προσωπικό και σε οικονομικό επίπεδο, το να διασφαλίσεις την ασφάλεια σου ενάντια στους χάκερ είναι κάτι που συχνά αναβάλλεται.



By looking at your photos or videos, fraudsters can also figure out where you live and work

Ρωτήσαμε μερικούς ειδικούς στην διαδικτυακή ασφάλεια για τις καλύτερες συμβουλές τους, ώστε κάποιος να αποφύγει την απάτη, και αυτοί έκαναν μια λίστα.

1.Να είσαι προσεκτικός με τις πληροφορίες που μοιράζεσαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι θησαυρός για τους χάκερ που προσπαθούν να βρουν προσωπικές πληροφορίες. Σιγουρευτείτε πως πληροφορίες όπως η ημερομηνία γέννησης σας, η διεύθυνση και ο αριθμός του κινητού σας δεν υπάρχουν εκεί.



2.Να χρησιμοποιείται εφαρμογή διαχείρισης κωδικών

Καλό είναι σε κάθε λογαριασμό που χρησιμοποιείται να έχετε διαφορετικό κωδικό πρόσβασης. Μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών θα σας βοηθήσει πολύ σε αυτό.

A password manager is free to use and generates secure passwords with a combination of letters, number and special characters

3.Κάνετε εγκατάσταση ενημερωμένου anti-virus

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν άπειροι ιοί που αν προσβάλουν τον υπολογιστή σας πιθανόν να κλέψουν ιδιωτικές πληροφορίες από σας. Μια εγκατάσταση anti-virus θα βοηθήσει πολύ στο να μην συμβεί αυτό.



4.Ενημερώστε το λειτουργικό σας σύστημα

Αν έχετε συνεχώς ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα της συσκευής σας είναι σίγουρο ότι η περιήγηση στο διαδίκτυο θα είναι πιο ασφαλής.

Social media feeds can be a treasure trove for fraudsters, especially when it comes to finding personal details



5.Να χρησιμοποιείται σύνδεση VPN όταν βλέπεται ιδιωτικές πληροφορίες στο διαδίκτυο

Όταν συνδέεστε σε ανοιχτό wifi ίσως είναι παγίδα για να κλέψουν από εσάς προσωπικές πληροφορίες. Όταν είστε συνδεδεμένοι σε ανοιχτό wifi αποφεύγεται να χρησιμοποιείται το τραπεζικό σας λογαριασμό οι άλλες σημαντικές πληροφορίες. Επίσης μια σύνδεση VPN μπορεί να σας προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα ασφαλείας.



6.Να ελέγχετε συχνά τον τραπεζικό σας λογαριασμό

Όσο πιο γρήγορα ανιχνεύσετε ύποπτες πληρωμές η εφαρμογές τόσο πιο εύκολο θα είναι την συνέχεια να ανακτήσετε ξανά τον έλεγχο.

A VPN, or virtual private network, connection can give you an extra layer of protection7

7.Μην ανοίγεται ποτέ διευθύνσεις ιστοσελίδων από άτομα που δεν γνωρίζεται.

Όταν επικοινωνείτε με κάποιον που δεν γνωρίζεται πάντα να ελέγχεται πολύ καλά ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος πριν ανοίξετε οποιοδήποτε link σας στείλει. Μην ανοίξετε ποτέ link πριν σιγουρευτείτε για τις προθέσεις του.



Πηγή:www.dailymail.co.uk

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only