Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Το μυστικό της μακροζωίας είναι πιο απλό από αυτό που φανταζόσουνΈχουν ακουστεί πολλά για το μυστικό της μακροζωίας. Δεκάδες μελέτες και αναλύσεις για την διατροφή, την άσκηση και πολλά ακόμα. Αν και όλα αυτά είναι σωστά, πρώτα πρέπει να είναι ικανοποιημένο το μυαλό. Και μια νέα έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει.

Η έρευνα έγινε από το Duke – NUS Medical School της Σιγκαπούρης και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Age and Ageing». Ξεκίνησε το 2009 και είχε περίπου 4.500 συμμετέχοντες σε διάστημα έξι ετών. Μελέτησε το επίπεδο ευτυχίας τους σε συνάρτηση με τις πιθανότητες θανάτου τους. Βασισμένο σε μια σειρά ερωτήσεων, προέκυπτε ένα happines score από τις απαντήσεις του καθένα.

AdTech Ad
Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως σε αυτό το διάστημα, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι ζούσαν περισσότερο ή είχαν περισσότερες πιθανότητες γι’ αυτό. Όσο το επίπεδο ευτυχίας ανέβαινε, τόσο μεγαλύτερη ήταν η πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο.

Η έρευνα γενικότερα αποδεικνύει ότι ακόμα και ένα μικρό ποσοστό ευτυχίας σε γηραιότερους ανθρώπους, είναι πολύ θετικό για την υγεία τους. Η June May-Ling Lee, μια από τους ερευνητές, αναφέρει μάλιστα πως η αύξηση του της χαράς και της ευτυχίας μπορεί να προσφέρει ζωή σε νέους και μεγαλύτερους ανθρώπους.

Οπότε, μπορείτε να τρώτε υγιεινά και να γυμνάζεστε αλλά το κυριότερο συστατικό για την μακροζωία, θα το βρείτε μέσα σας.Όσο καλύτερα αισθάνεστε με τον εαυτό σας και με τους άλλους, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχετε για μακροζωία.


Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only