Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ HOMO SAPIENS ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Ο ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΣ ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ.
Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ.
ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ H ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΠΕΡΙ ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ.
Τα τελευταία χρόνια τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και οι ειδικοί επιστήμονες και ερευνητές ανθρωπολόγοι, ερίζουν περί της καταγωγής της ζωής του ανθρώπινου είδους επί της Γης. Η επικρατέστερη μέχρι πρότινος θεωρία ήταν η θεωρία της Αφρικανοκεντρικής (!!!) προέλευσης του ανθρώπινου είδους. Τα τελευταία χρόνια όμως, η σκαπάνη της παλαιοανθρωπολογίας και η επισταμένη έρευνα των ειδικών επιστημόνων, φέρνει στο φως ολοένα και περισσότερα αλλά και σημαντικότατα ευρήματα που ανατρέπουν τις μέχρι σήμερα κρατούσες θεωρίες.
Για μια ακόμη φορά, ο διάσημος Έλληνας ανθρωπολόγος δρ. Άρης Πουλιανός, που πριν από χρόνια είχε ταρακουνήσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα με τις συγκλονιστικές ανακοινώσεις του σχετικά με το θρυλικό «Αρχάνθρωπο των Πετραλώνων», έρχεται να ανατρέψει συθέμελα και πάλι τις κρατούσες επιστημονικές απόψεις και να ταράξει τα νερά του παγκόσμιου εφησυχασμού, φέρνοντας στο φως όλο και πιο συγκλονιστικά στοιχεία για το χώρο και το χρόνο της εμφάνισης του πρώτου ανθρώπου στη Γη.
Παρουσιάζει αδιάσειστα ευρήματα τόσο από ανασκαφές ανοιχτού χώρου, όπως στην Τρίγλια, στον Τορωναίο Κόλπο και στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, αλλά και από άλλα σημεία του Ελλαδικού χώρου, όπως και από ανασκαφές κλειστού χώρου (closed-site), όπως στο σπήλαιο του Αρχανθρώπου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής και σε άλλα σπήλαια της Ελλάδος και του κόσμου.
Ο δρ. Άρης Πουλιανός ανακάλυψε τον Homo Erectus Trilliensis, ο οποίος χρησιμοποιούσε δεξιόχειρα εργαλεία (πολλά βρέθηκαν στην ίδια ανασκαφή) ηλικίας δώδεκα (+-1) εκατομμυρίων ετών! Βρέθηκε δηλαδή, στη Χαλκιδική, άνθρωπος ηλικίας δώδεκα εκατομμυρίων ετών; Αυτή είναι η ανακάλυψη που κλόνισε και συνεχίζει να κλονίζει τα θεμέλια ολόκληρου του επιστημονικού κατεστημένου και εγείρει θύελλα αντιδράσεων και αδυσώπητου μέχρις εσχάτων πολέμου μεταξύ των ελληνικών και διεθνών επιστημονικών κύκλων. Αμφισβητούνται όλα αυτά που πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες για την καταγωγή του ανθρώπου. Άραγε, χρειάζονται τα πάντα πλήρη αναθεώρηση;
Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία, έρευνες και φοβερές ανακαλύψεις, κοιτίδα του Ανθρώπινου Γένους δεν πρέπει να θεωρείται η Αφρική, αλλά η χερσόνησος της Χαλκιδικής και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή του βόρειου Αιγαίου!
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ
Πριν προχωρήσουμε όμως θα παραθέσουμε λίγα στοιχεία σχετικά με την επιστήμη της Ανθρωπολογίας. Σύμφωνα λοιπόν με την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος: «Η ανθρωπολογία μέσα από ένα σύνολο επιστημών μελετά τη βιολογική και κοινωνική δομή και εξέλιξη του ανθρώπου στα διάφορα στάδια ανάπτυξής του και μας βοηθά να αντιληφθούμε ως πού φτάνουν οι «ρίζες» μας, από πού ερχόμαστε και προς τα πού πηγαίνουμε».
Παρόλο που οι απαρχές της ανθρωπολογίας εστιάζονται στους αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους (Ηράκλειτος, Δημόκριτος, Αριστοτέλης κ.ά.) η επιστήμη αυτή αναγεννήθηκε στην Ευρώπη μόλις πριν από 200 περίπου χρόνια. Η ανθρωπολογία λύνει απορίες σχετικά με το διαχωρισμό του ανθρωπίνου είδους πριν από εκατομμύρια χρόνια από τα υπόλοιπα πρωτεύοντα (προπίθηκοι, ανθρωπόμορφοι πίθηκοι κ.λπ.) και την καταγωγή των κοινωνιών του. Πόσο παλιοί είμαστε, γιατί έγιναν εκείνες ή οι άλλες επιλογές, πότε αρχίσαμε να σκεφτόμαστε με διαφορετικό τρόπο, αυτά εξετάζει ο κλάδος των ανθρωπολογικών επιστημών, η παλαιοανθρωπολογία.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Από τη Μειόκαινο Περίοδο, και κυρίως εξαιτίας των αλλαγών του οικολογικού περίγυρου, διαχωρίζονται οι πρόγονοι του ανθρώπου (Ραμαπίθηκοι, Ελλαδοπίθηκοι κ.λπ.) από τα υπόλοιπα Πρωτεύοντα, ακολουθώντας το κάθε είδος τη δική του εξελικτική πορεία. Δυστυχώς, τα λίγα στοιχεία που διαθέτουμε για αυτή την περίοδο είναι αφορμή για πολλές διενέξεις. Στις επόμενες περιόδους (Πλειόκαινο και Μέσο Πλειστόκαινο) τα προηγούμενα δειλά βήματα γίνονται πιο ξεκάθαρα, με αποκορύφωμα την εμφάνιση των Αρχανθρώπων στις διάφορες περιοχές του Παλαιού Κόσμου.
Για ορισμένους ανθρωπολόγους (Μπουνάκ, Πουλιανός, Βόλπωφ) οι Αρχάνθρωποι ανήκουν στο γένος των Ανθρώπων και είναι απευθείας πρόγονοι τόσο των νεαντερτάλειων (μία ανθεκτικότερη στο ψύχος μορφή), όσο και των σημερινών ανθρώπων.
Για άλλους (Τάτερσαλ, Στρίνγγερ), οι σύγχρονοι άνθρωποι εμφανίστηκαν σαν ξεκομμένος κλάδος (νέο είδος) σε κάποιο άγνωστο σημείο της Αφρικής πριν από περίπου 100-200.000 χρόνια, εκτοπίζοντας και αντικαθιστώντας τους Αρχανθρώπους. Η δεύτερη εκδοχή είναι και η λιγότερο πιθανή, κυρίως γιατί ήδη από την εποχή των Αρχανθρώπων (τουλάχιστον πριν 1 εκ. χρόνια) αρχίζουν να διαχωρίζονται οι σημερινές φυλές. Θα ήταν δηλαδή βιολογικά παράδοξο αφενός να εξαφανισθούν και να ξαναεμφανισθούν οι ίδιες φυλές και αφετέρου να αποκρυσταλλωθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς την ενεργό συμμετοχή των Αρχανθρώπων.
Συμπληρωματικές προσπάθειες γίνονται και από την πλευρά της μοριακής βιολογίας. Οι σχετικές μέχρι στιγμής έρευνες έδειξαν ότι ο κοινός πρόγονος νεαντερτάλειων και σύγχρονων ανθρώπων ανάγεται στα 700.000 περίπου χρόνια, επιβεβαιώνοντας έμμεσα (εκτός από τα παραπάνω) την ηλικία και την ταξινόμηση του Αρχανθρώπου του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ
Πώς έχουν όμως τα πράγματα για την Ελληνική Ανθρωπολογία; Μέχρι και το 1959 η Ελλάδα θεωρούνταν από τους επιστημονικούς κύκλους «ανθρωπολογικά νεκρή» (δηλαδή, δεν υπήρχαν ευρήματα). Ας δούμε όμως την ιστορική διαχρονία της Ανθρωπολογίας στην Ελλάδα, όπως την εκθέτει η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος:
ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ: Οι πρώτοι που έκαναν ανθρωπολογικής φύσεως παρατηρήσεις είναι ο Ιπποκράτης, ο Ηρόδοτος, και κυρίως ο Αριστοτέλης. Προπομποί τους μπορούν να θεωρηθούν οι φυσικοί φιλόσοφοι του Αιγαίου (Αναξίμανδρος, Αναξαγόρας, Αναξιμένης, Δημόκριτος, Ηράκλειτος), 2.500 χρόνια αργότερα!
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ: 1886: Ο γιατρός Κλων Στέφανος από την Κέα, ιδρύει στην Αθήνα το πρώτο στην Ελλάδα Ανθρωπολογικό Μουσείο και συγκεντρώνει οστεολογικό υλικό από αρχαιολογικές έρευνες με τους συναδέλφους του Μ. Αποστολίδη και Α. Νεόφυτο, πριν ξεκινήσει στη Νάξο και τις πρώτες από Έλληνα, παλαιοανθρωπολογικές ανασκαφές τα έτη 1903-1909. Πεθαίνει το 1915 (πικραμένος και διωκόμενος από το τότε κατεστημένο), που δεν κατόρθωσε, παρά τις πολυετείς προσπάθειές του, να δημιουργηθεί έδρα Ανθρωπολογίας. Αμέσως μετά το θάνατό του, τη θέση του παίρνει ο Νο 1 αντίπαλός του, δρ. Ι. Κούμαρης, που το 1924 ιδρύει την Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία.
1949: Καταργείται η μοναδική έδρα Ανθρωπολογίας, η οποία μέχρι τώρα δεν υπάρχει σε κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο, ενώ κλείνει για το κοινό το Ανθρωπολογικό Μουσείο Αθηνών (σήμερα δέχεται μόνο κατόπιν ραντεβού).
1969: Διαλύεται η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία και μέλη του διοικητικού της Συμβουλίου (Β. Βαλαώρας, Χ. Μαλτέζος κ.ά.), υπό την προεδρία του Άρη Πουλιανού, ιδρύουν το 1970-1 την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος.
1976: Από μη-ανθρωπολόγους ανασυστήνεται η Ελληνική Ανθρωπολογική Εταιρεία με κύριο στόχο να πλήξει τον Άρη Πουλιανό και τους μαθητές του.
2000: Παρά τις λυσσώδεις επιθέσεις, δικών μας και ξένων, οι προσπάθειες κατά της ελληνικής ανθρωπολογίας αποτυγχάνουν, καθώς κρίνεται τελικά σημαντικότατο το έργο που έχει πραγματοποιηθεί.
Οι έρευνες του Άρη Πουλιανού, επαληθεύτηκαν με έντεκα διαφορετικές μεθόδους χρονολόγησης από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Πράγμα που τον έφερε αντιμέτωπο με ποικίλα διεθνή συμφέροντα. Για το λόγο αυτό διώκεται συνεχώς, αλλά και δικαιώνεται συνεχώς από την Ελληνική Δικαιοσύνη, σε πείσμα των παραγόντων της ξένης διανόησης και των υποστηρικτών τους, που κάθε άλλο παρά φιλελληνικά λειτουργούν.
ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΠΕΡΙ ΑΦΡΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟΥ
Από τις αρχές του 20ού αιώνα έχει αναπτυχθεί μία φιλολογία που υποστηρίζει ότι ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός δεν είναι αυτοδημιούργητος (!!!) αλλά μία απλή αντιγραφή των σκέψεων των σοφών της αρχαίας Αιγύπτου, οι οποίοι ανήκαν στη Μαύρη Φυλή. Αυτές οι απόψεις αναπτύχθηκαν από ορισμένους Αφρο-αμερικανούς «διανοούμενους» και σήμερα διδάσκονται σε διάφορα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. Όπως επισημαίνει η Μαίρη Λέφκοβιτς, στο βιβλίο της «Not Out of Africa» οι απόψεις αυτές στερούνται επιστημονικής βάσεως και προωθήθηκαν με σκοπό την ανύψωση (λόγω των έντονων φυλετικών διακρίσεων) του πεσμένου ηθικού και κοινωνικού επιπέδου των μαύρων στις Η.Π.Α. Εξετάζοντας το θέμα από αυτή τη σκοπιά το άδικο που επιχειρείται εναντίον των αρχαίων Ελλήνων δεν βαραίνει τόσο τους Μαύρους των Η.Π.Α. όσο τους εκεί Λευκούς.
Από ανθρωπολογικής πλευράς, όπως δείχνουν οι μελέτες των σκελετικών υπολειμμάτων, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν πρόγονοι των σημερινών. Μεταξύ τους βρέθηκαν και κρανία που ανήκαν στη Μαύρη όπως και στη Λευκή Φυλή. Κανείς δεν αρνείται τη μετακίνηση και την επιμειξία μεταξύ των λαών. Εκπροσώπους της Μαύρης Φυλής (και της Κίτρινης) συναντάμε μέχρι και στην προϊστορική Κριμαία, πάντα όμως σε μικρότερα ποσοστά, σε σχέση με τους ντόπιους Λευκούς. Η προσπάθεια όμως να βαφτιστούν κάποιοι μαύροι ιθαγενείς (Λέμπα) της νότιας Αφρικής ως εβραϊκής καταγωγής, είναι εξίσου αντιεπιστημονική με αυτή της ελληνικής καταγωγής των Ινδιάνων της λατινικής Αμερικής. Άλλο πράγμα η επιρροή, άλλο πράγμα η καταγωγή.
Το συμπέρασμα για την παραχάραξη της αρχαίας ελληνικής ιστορίας είναι σε γενικές γραμμές σωστό, αλλά χωρίς τις παραπάνω επισημάνσεις γίνεται λειψό. Εκεί όμως που χωλαίνει ακόμη περισσότερο η γενικότερη τακτική των τελευταίων ετών, είναι στην αποσιώπηση (στην καλύτερη περίπτωση) των πρόσφατων επιτευγμάτων της ελληνικής επιστήμης σε σχετικά θέματα. Ορισμένοι ξένοι, που έχουν κάθε λόγο να τα παραγνωρίζουν, αναγκάζονται να τα αποδεχθούν. Οι δικοί μας επίσημοι, παραδόξως, όχι μόνο τις εμποδίζουν, αλλά και τις πολεμούν.
Ποιά είναι αυτά τα επιτεύγματα;
Το σημαντικότερο αφορά τη διαπίστωση, από τον δρ. Άρη Πουλιανό, της ακριβούς ηλικίας του Αρχανθρώπου του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής. Ο 700.000 και πλέον χιλιάδων ετών Πετραλώνειος διέθετε αναπτυγμένη νοημοσύνη, όπως φανερώνουν τα λίθινα και τα οστέινα εργαλεία του καθώς και η χρήση της φωτιάς.
Είναι μέχρι στιγμής ο αρχαιότερος ευρωπαιοειδής πρόγονος που έχει βρεθεί. Παράλληλα, στις άλλες ηπείρους έχουν εμφανισθεί οι πρόγονοι των Μαύρων και των Κίτρινων Φυλών. Οι απόγονοι των Αρχανθρώπων της Χαλκιδικής κατοίκησαν σταδιακά όλη τη Γηραιά Ήπειρο.
Στο χώρο όμως που γεννήθηκαν οι ευρωπαιοειδείς, λόγω των γεωγραφικών και κλιματολογικών συνθηκών, κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, είχαν τη δυνατότητα να ευημερήσουν περισσότερο από τους άλλους. Αυτές οι ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης δημιούργησαν διαφορετικές συνθήκες ανάπτυξης τόσο για πιο ανθρώπινες σχέσεις (μακριά από φυλετικά μίση), με περισσότερο συγκριτικά ελεύθερο χρόνο και πνεύμα, όσο και για μία πιο οικολογική αντίληψη. Αυτά στο σύνολό τους αποτέλεσαν τη βάση για την ανάπτυξη της φιλοσοφίας, των επιστημών, του διαλόγου και της αφαίρεσης, και κατά συνέπεια της δημοκρατίας. Ήταν δηλαδή ο μόνος γεωγραφικός χώρος όπου μπορούσαν να αναπτυχθούν ανεμπόδιστα οι βάσεις του σημερινού παλινδρομούντος πολιτισμού.
Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ
Ο δρ. Άρης Πουλιανός γεννήθηκε στον Εύδηλο Ικαρίας στις 24 Ιουλίου 1924. Σπούδασε Βιολογία στις Η.Π.Α. πήρε το πρώτο πτυχίο της Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, και αργότερα σπούδασε Ανθρωπολογία στην τέως Σοβιετική Ένωση. Το 1961 του απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορα (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο της Μόσχας για τη διατριβή του «H Προέλευση των Ελλήνων». Εργάστηκε για πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας και στη Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών, στο τμήμα Ανθρωπολογίας, όπου και διακρίθηκε για τη δουλειά του. Διατέλεσε αρχηγός αποστολών τόσο στη Ρωσία, όσο και στη Βουλγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαβία, Αρμενία-Καύκασο, Καζακστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπεκιστάν κ.λπ., διδάσκοντας ταυτόχρονα στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας.
Ήρθε στην Ελλάδα το 1965. Τον ίδιο χρόνο έγινε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας. Ίδρυσε την πρώτη Βιολογική έδρα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο, καθώς και έδρα Ανθρωπολογίας. Συνεχίζει με νεότερες ανθρωπολογικές μελέτες (Ιαπωνία-Αϊνού, Ισπανία κ.λπ.), οι οποίες ρίχνουν φως στην καταγωγή όχι μόνο των Βαλκάνιων λαών, αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων.
Παράλληλα ασχολείται συστηματικά με τις παλαιο-ανθρωπολογικές ανασκαφές του Σπηλαίου Πετραλώνων και της ανοικτής θέσης Τρίλλιας Χαλκιδικής, καθώς και του προϊστορικού ελέφαντα στον Περδίκκα Πτολεμαΐδας. Το 1969 εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος του 8ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Ανθρωπολογίας στο Τόκιο. Το 1979 ορίσθηκε στην Πράγα Πρόεδρος του 3ου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανθρωπολογίας, το οποίο πραγματοποίησε τις εργασίες του στα Πετράλωνα Χαλκιδικής το 1982.
Είναι ιδρυτής της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος (1971) και της Υπηρεσίας Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού (1977). Διατελεί μέλος του Μονίμου Διεθνούς Συμβουλίου Ανθρωπολογικών και Εθνολογικών Επιστημών της UNESCO και μέλος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας των Παρισίων και από το 1987 ενεργό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ν. Υόρκης. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες βιβλία και πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες.
Έπειτα από τη σημαντικότατη ανακάλυψη του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων, ίδρυσε το Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων με δικά του έξοδα. Διαθέτει άδεια Παλαιοανθρωπολογικών ανασκαφών του Ελληνικού Δημοσίου για το χώρο της Χαλκιδικής, η οποία ουδέποτε ανεκλήθη επισήμως, παρ’ όλα αυτά εμποδίζεται έντονα από μικρόνοες δυνάμεις συμφερόντων, εδώ και είκοσι χρόνια, να συνεχίσει τις έρευνές του στο σπήλαιο του Αρχανθρώπου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής.
H 35χρονη και πλέον έρευνα του Άρη Πουλιανού, από τους Αϊνού της Ιαπωνίας, διαμέσου της Σιβηρίας, της Ευρώπης, των Βαλκανίων και μέχρι τους Βάσκους της Δυτικής Ισπανίας, συντάραξε τα κρατούντα της Παγκόσμιας Επιστήμης και φόβισε τους εφησυχασμένους επιστήμονες του κόσμου, φέρνοντας στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την καταγωγή του ανθρώπου.
Ανακάλυψε ίχνη φωτιάς στο σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής, ηλικίας ενός 1.100.000 χρόνων και μια πλήρη δεξιόχειρα εργαλειοτεχνία, απαράμιλλης τέχνης, που μόνο νοήμονα όντα θα μπορούσαν να κατασκευάσουν. Οι έρευνές του για τη χρονολόγηση του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων απέδειξαν ότι στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής, (740.00) επτακόσιες σαράντα χιλιάδες χρόνια πριν, έζησε, περπάτησε και έτρεχε, κυνηγώντας με άνεση στις ανοιχτές εκτάσεις της χερσονήσου, ένα προικισμένο ον, με νου, μηχανική σκέψη, έναρθρο λόγο, πλήρη καταμερισμό εργασίας και προπάντων Πολιτισμό.
Φωτογραφία κάτω: Ανακατασκευή κρανίου του αρχάνθρωπου των Πετραλώνων. «Μπορεί να μην ήταν ωραίο παιδί, αλλά διέθετε έναν αρκετά ανεπτυγμένο εγκέφαλο» Άρης Πουλιανός – Αρχαιολογικό Μουσείο Πετραλώνων. Δυστυχώς, το ίδιο το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων δεν βρίσκεται εκεί που ανήκει, δηλ. στα Πετράλωνα και το Μουσείο της ΑΕΕ. Το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αρνείται να τηρήσει την συμφωνία που υπέγραψε με την κοινότητα Πετραλώνων και να επιστρέψει το κρανίο, το οποίο βρίσκεται ενταφιασμένο σε ένα χρηματοκιβώτιο. Πέραν αυτών όμως, το πανεπιστήμιο αρνείται να παραδόσει το κρανίο ακόμη και όταν το υποχρεώνει δικαστική απόφαση. Οι 100.000 επισκέπτες ετησίως λοιπόν του σπηλαίου, βλέπουν ένα εκμαγείο και είναι να αναρωτιέται κανείς ως που μπορεί να φτάσει η αυθαιρεσία ενός πανεπιστημίου. Φαίνεται πως κάποιοι (οι γνωστοί, των λαγουμιών) φοβούνται αυτό το κρανίο. Η αλήθεια είναι ότι ανέτρεψε πολλά «δεδομένα» και αναστάτωσε πολλούς εντολοδόχους της ημεδαπής και της αλλοδαπής.
ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ HOMO SAPIENS ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΝΕΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες του δρ. Άρη Πουλιανού για το χώρο και το χρόνο της εμφάνισης του πρώτου ανθρώπου στη Γη είναι αποτέλεσμα δουλειάς περίπου σαράντα πέντε χρόνων. Τοποθετούνται χρονολογικά στο Ανώτερο Μειόκαινο. Είναι κυρίως αντικείμενα εργαλειοτεχνίας, απολιθωμένη πανίδα και χλωρίδα, μικροπανίδα, απολιθωμένα άνθη και γύρη, αλλά προπαντός ευρήματα ανθρώπινης ύπαρξης και δραστηριότητας, όπως κρανία, σιαγόνες, οστά σκελετού, δόντια, βραχίονες, κνήμες κ.λπ.
Βρέθηκαν χιλιάδες εργαλεία, λίθινα και οστέινα, που έφτιαξε ο όρθιος άνθρωπος πριν (12.000.000) δώδεκα εκατομμύρια χρόνια(!) εδώ στην Ελλάδα! Στην Αφρική έχουμε ευρήματα για τον αρχαιότερο όρθιο άνθρωπο που χρονολογούνται γύρω στα τέσσερα εκατομμύρια χρόνια. Στην νοτιοανατολική άκρη της Ευρώπης όμως, και συγκεκριμένα στη Χαλκιδική και στο βόρειο Αιγαίο, έχουμε ευρήματα που είναι δώδεκα εκατομμυρίων χρόνων!
«Στην περιοχή της Τρίλλιας της Χαλκιδικής», λέει ο δρ. Άρης Πουλιανός, «βρέθηκε το οστό από κνήμη ανθρώπου, σε ανασκαφή ανοιχτού χώρου, και αποτελεί ίσως την πιο σημαντική επιτυχία της σταδιοδρομίας μου, μιας και οριστικά πλέον ανατρέπεται η Αφρικανοκεντρική θεωρία. Στην Αφρική έχουν βρεθεί εργαλεία μέχρι 2.500.000-3.000.000 ετών, αλλά αυτά είναι πολύ μεταγενέστερα της «κουλτούρας» που άφησε ο Τριλλιανός των 11.000.000 ετών και της πληθώρας εργαλείων. Το γεγονός ότι βρέθηκαν ίχνη ανθρώπου, τμήματα σκελετών και εργαλεία, 11 (± 1) εκατομμυρίων ετών, όχι μόνο ανατρέπει την Αφρικανοκεντρική θεωρία, αλλά και εντοπίζει σε ποιο σημείο πρωτοεμφανίζεται επί της Γης ο άνθρωπος. Και να το ξεκαθαρίσουμε, ο Αρχάνθρωπος δεν είναι ο πρώτος Αφρικανός εκτός Αφρικής, όπως υποστηρίζουν πονηρά κάποιοι επιστήμονες, αλλά ο πρώτος homo sapiens επί της Γης.
Βρέθηκαν επίσης εργαστήρια κατασκευής οστέινων και λίθινων εργαλείων! Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βρέθηκε και ένα κρανίο δώδεκα εκατομμυρίων ετών, εγκλωβισμένο μέσα σ’ ασβεστόλιθο. Σ’ αυτό διακρίνονταν πολύ καθαρά τα δόντια του. Παρατηρήθηκε ότι οι κυνόδοντές του δεν έβγαιναν πάνω από την οδοντοστοιχία. Δηλαδή ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν πίθηκος!
Το κρανίο αυτό, αντί να φυλαχτεί σαν ανεκτίμητο εύρημα, πετάχτηκε στα μπάζα του λιμανιού των Νέων Μουδανιών! Πρόκειται για την περίφημη εκείνη υπόθεση του τέως Δημάρχου των Νέων Μουδανιών, όπου ή σκόπιμα ή από άγνοια, πάντως ύποπτα, προσπάθησαν να εξαφανίσουν στοιχεία της έρευνας. Πρόλαβα και μέτρησα μόνο το ύψος του «Όρθιου Ανθρώπου της Τρίγλιας» προτού πάρω την άδεια από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Είχε ύψος ένα μέτρο και είκοσι πόντους, ενώ το ύψος του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων είναι ένα και πενήντα οκτώ. Δεν πρόφτασα να μετρήσω τα άλλα Ανθρωπομετρικά και Μορφολογικά στοιχεία, γιατί μέχρι να βγει η άδεια, αυτά είχαν ήδη εξαφανιστεί στα μπάζα! Πάντως εδώ έχουμε με σιγουριά έναν όρθιο άνθρωπο, πριν από δώδεκα εκατομμύρια χρόνια. Και αυτό είναι που τον κάνει και ξεχωρίζει. Έχει ξεφύγει πριν πολλά εκατομμύρια χρόνια από τα δέντρα και περπατάει με άνεση.
Έχουν όμως χαθεί πάρα πολλά στοιχεία μέσα στα μάρμαρα που εξορύχτηκαν (μια και υπάρχει στην περιοχή λατομείο), και τα οποία είναι χτισμένα στους οικισμούς των γύρω περιοχών Τρίλλιας, Ελαιοχωρίου και αλλού. Έχει βρεθεί ολόκληρο κεφάλι χτισμένο μέσα σε πέτρα ενός σχολείου, γεγονός που μου ανέφερε ο τέως πρόεδρος της κοινότητος νέας Τρίλλιας Χαλκιδικής. Του το έδωσαν οι λατόμοι Λάμπρου και Βογιατζής, που αργότερα του έδωσαν και μία χωριστή σιαγόνα. Στον 13ο τόμο της επετηρίδας Άνθρωπος αναφέρω όλα τα ονόματα και την κατάσταση αυτή»
Ο δρ. Άρης Πουλιανός πρεσβεύει ότι υπάρχουν μερικά χιλιόμετρα σε έκταση τα οποία θα ήθελε να απαλλοτριωθούν, για να γίνουν σωστές ανασκαφές και να διατηρηθεί το μέρος αυτό ως ένα μνημείο για όλη την ανθρωπότητα. Αλλά σήμερα το κράτος (ΣΚΟΠΙΜΩΣ) αδιαφορεί.
Απέδειξε ότι ο όρθιος άνθρωπος της Τρίγλιας είναι ο πρόγονος όλων των ανθρώπων της Γης.
«Είναι το αρχαιότερο και το σημαντικότερο εύρημα, ο Αρχαιότερος Όρθιος Άνθρωπος επί της Γης. Είναι μια μορφή που δίνει εξέλιξη σε όλα τα υπόλοιπα φύλα, όλων των άλλων ανθρώπων της Γης. Δηλαδή, είναι μονοφυλετική η εξέλιξη, για μένα. Μ’ αυτό διαφοροποιώ τη θεωρία της Πολυφυλετικής εξέλιξης –χωρίς όμως να την ακυρώνω– διότι αργότερα από το Μονοφυλετικό Όρθιο Άνθρωπο εξελίσσεται ο Μογγόλος, ο Άνθρωπος του Πεκίνου, ο Νέγρος στην Αφρική και ο Λευκός στην Ευρώπη. Η καταγωγή όμως του ανθρώπου είναι μονοφυλετική. Πολύ αργότερα διαμορφώνεται η πολυφυλετική κατάσταση, που εμφανίζεται αφότου πλέον έχει εξαπλωθεί η ανθρωπότητα, από ένα συγκεκριμένο σημείο, και μάλιστα αυτό της Χαλκιδικής. Δηλαδή, κοιτίδα του ανθρωπίνου γένους είναι η Χαλκιδική και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και του βόρειου Αιγαίου!»
Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ
Για τη χρονολόγηση των ευρημάτων χρησιμοποιήθηκαν δέκα και πλέον από τις πιο παραδεδεγμένες διεθνώς επιστημονικές μεθόδους. Ο ίδιος ο Πουλιανός λέει:
«Η ηλικία προσδιορίστηκε πρώτα-πρώτα στρωματογραφικά. Δηλαδή με τη γεωλογία των στρωμάτων και το περιεχόμενό τους. Τα διάφορα γεωλογικά στρώματα που αποκαλύφτηκαν, εμπεριείχαν οστά από διάφορα ζώα, όπως Μαστόδοντα, Τραγέλαφους, Ιππάρια της εποχής εκείνης. Είναι σήμερα πολύ γνωστό στην Παλαιοντολογία της Ευρώπης το πότε εμφανίζονται και πότε εξαπλώνονται αυτά σ’ όλο τον Ευρωπαϊκό χώρο. Ως τώρα έχουν αποκαλυφθεί τριάντα τέσσερα στρώματα που περνάνε την ηλικία του ενός εκατομμυρίου εφτακοσίων χιλιάδων περίπου χρόνων. Το τριακοστό τέταρτο στρώμα είναι το πιο βαθύ, ενώ το ενδέκατο στρώμα, όπου βρέθηκε το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων, είναι στην Κρήνεια Περίοδο, στις επτακόσιες πενήντα χιλιάδες χρόνια περίπου.
Μία άλλη μέθοδος είναι αυτή του παλαιομαγνητισμού, που στηρίζεται στην αναστροφή των πόλων της Γης. Τον παλαιομαγνητισμό στα στρώματα της Τρίγλιας και της Πτολεμαΐδας εφάρμοσε και όντως επιβεβαίωσε τα συμπεράσματα της έρευνας ο καθηγητής και διευθυντής του Earth Institute του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας των Η.Π.Α. Άλεν Ναΐρν, ο καλύτερος στον τομέα του διεθνώς.
Επίσης χρησιμοποιήθηκε η πιο σύγχρονη μέθοδος της στροφορμής των ηλεκτρονίων, μία ιαπωνική μέθοδος του καθηγητού Μοτόζι Ικέγια, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους πυρηνικούς φυσικούς της Ιαπωνίας και έχει έρθει τουλάχιστον πέντε φορές στη σπηλιά. Έχω συμβάλει στην εξέλιξη και στην τελειοποίηση αυτής της μεθόδου πολύ δραστικά, όπως αναφέρει ο ίδιος ο καθηγητής Ικέγια στο τελευταίο βιβλίο του, που κυκλοφόρησε το 1995, σε Τόκιο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.
Τέλος, τα ανθρωπομετρικά και μορφολογικά γνωρίσματα μας βοήθησαν στην ταξινόμηση και τον προσδιορισμό της καταγωγής ορισμένων ποικιλιών. Από αυτά ξεκίνησα εγώ, από τους σημερινούς ζωντανούς ανθρώπους και τη γεωγραφική εξάπλωση των γνωρισμάτων αυτών και σιγά-σιγά πήγαινα προς τα πίσω, στα παλαιά χρόνια, έκανα τις ανασκαφές και έτσι έφτασα στα Παλαιοανθρωπολογικά αυτά αποτελέσματα»
Η στρωματογραφία εντός σπηλαίου (closed site) είναι η μοναδική στον κόσμο, αλλά το σημαντικό είναι ότι ανατρέπει όλες τις κρατούσες γεωλογικές θεωρίες μέχρι σήμερα, γιατί τα στρώματα εδώ έχουν αντίθετη ερμηνεία από την κρατούσα. Το μαύρο-καφέ-σοκολατί χρώμα είναι περίοδος παγετώνων, ενώ το λευκό-ξανθό είναι περίοδος ξηρασίας, ακριβώς το αντίθετο από την ερμηνεία των περισσοτέρων σημερινών θεωριών. Αυτό γίνεται φανερό από το PH των γεωλογικών στρωμάτων και από την επάρκεια ή ανεπάρκεια ευρημάτων.
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αν το ον αυτό είχε μηχανική σκέψη ή αν είχε αναπτύξει κάποιο είδος πολιτισμού, αν πρόκειται δηλαδή για «πολιτικό ον» που ζει σε μια μορφή κοινωνίας, η θέση του δρ. Πουλιανού είναι καταπέλτης:
«και βέβαια ναι, αν ξεκινήσουμε από τον όρθιο άνθρωπο της Τρίγλιας, τον Homo Erectus Trilliensis, και φτάσουμε στον Αρχάνθρωπο, που είναι ένα πιο εξελιγμένο στάδιο, τριών έως τεσσάρων εκατομμυρίων χρόνων. Δηλαδή ο Αρχάνθρωπος του σπηλαίου των Πετραλώνων Χαλκιδικής έχει ήδη φτιάξει κανονικό πολιτισμό. Τον «Πετραλώνιο Πολιτισμό«.
Έχει ανακαλύψει τη φωτιά, χρησιμοποιεί όπλα, χρησιμοποιεί εργαλεία τέλειας τεχνικής, σε ένα χρονικό βάθος ενός εκατομμυρίου χρόνων. Από την άλλη, ίχνη πολιτισμού φαίνονται και στους Αρχανθρώπους της Πτολεμαΐδας του Νομού Κοζάνης, που χρονολογούνται τρία εκατομμύρια χρόνια πριν. Ο Ελέφας του Περδίκα, όπως λέγεται, διότι βρέθηκε κοντά στο χωριό Περδίκας του Λεκανοπεδίου της Πτολεμαΐδας, θεωρείται το αρχαιότερο εύρημα θηράματος Ευρωπαίου κυνηγού που βρέθηκε ποτέ στην Ευρώπη. Έχουμε βέβαια και στην Αφρική, στην Τανζανία, κάποια ευρήματα δυόμισι με τρεισήμισι εκατομμύρια χρόνια, αλλά στην Ευρώπη μάλλον είναι το αρχαιότερο.
Ο ελέφας αυτός βρέθηκε, με εργαλεία μέσα στις κόγχες των ματιών του. Αρχικά αναρωτήθηκα πώς κατάφεραν να σκοτώσουν ένα ζώο τόσο μεγάλων διαστάσεων, τέσσερα επί πέντε μέτρα, μιας και βρήκα πάρα πολλές δεκάδες εργαλείων πάνω στον σκελετό του, κυρίως εργαλεία από χαλαζία που χρησιμοποιούσαν για να κόβουν το κρέας. Παράλληλα βρέθηκαν και πολλές μεγάλες κοτρόνες, που τις χρησιμοποιούσαν σαν σφυριά. Του έσπασαν δηλαδή το κεφάλι, αφού προηγουμένως τον είχαν τυφλώσει καρφώνοντας στα μάτια του οστέινα σουβλερά εργαλεία, κυρίως από οστά περόνης ιππαρίων. Τα εργαλεία αυτά μεταφέρθηκαν για δεκάδες χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει απόλυτα οργανωμένο κυνήγι! Στην Πτολεμαΐδα λοιπόν έχουμε ομαδοποίηση πολλών ανθρώπων που συνεργάζονται από κοινού. Κοινωνία σε ανοιχτό χώρο, σε Οpen Side»
Πάντως το σπουδαιότερο στοιχείο, που δείχνει πώς δούλευε το μυαλό του ανθρώπου αυτού, είναι, κατά τον Πουλιανό, η «προοπτική» της κατασκευής των εργαλείων. Μιας και μιλάμε για εκατομμύρια χρόνια πριν, μπορούμε να συμπεράνουμε από τα παραπάνω ότι ο τότε άνθρωπος είχε αναπτύξει απλές μεθόδους στρατηγικής. Δηλαδή αφού υπάρχει χρήση εργαλείων και τεχνοσκευάσματα, όπως αρχική επινόηση οικιστικής παρέμβασης, –προσπαθώντας π.χ. να αποφύγει τις κατολισθήσεις των μπαζών στη σπηλιά, προσπαθεί να αναγείρει ανάχωμα– σημαίνει ότι ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποιεί το μυαλό του, σκέφτεται.
«Είναι ένας ξύπνιος άνθρωπος και μάλιστα δεξιόχειρας. Χτίζει τοίχο. Μέσα στα Πετράλωνα, αν μπεις στο σπήλαιο, θα δεις χτισμένο τοίχο την εποχή εκείνη, ηλικίας εφτακοσίων με οχτακοσίων χιλιάδων χρόνων. Χρησιμοποιεί φωτιά για να ψήσει την τροφή του. Βρέθηκαν ίχνη φωτιάς πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια πριν, όπως επαλήθευσαν τα πιο γνωστά πυρηνικά εργαστήρια του κόσμου της NASA και του Τόκιο. Βρέθηκαν καμένα στο κάτω μέρος τους καύκαλα χελώνας που ίσως χρησιμοποιήθηκαν ως σκεύη πάνω στη φωτιά. Τρεφόταν πολύ με το κρέας της αρκούδας, πράγμα που αποδεικνύεται από καμένα οστά αρκούδας που βρέθηκαν χιλιάδες»
Εξάλλου βρέθηκε και απολιθωμένος κοπρόλιθος του Homo Erectus Trilliensis των δώδεκα εκατομμυρίων χρόνων. Αναλύσεις που έγιναν σε εργαστήρια της NASA έδειξαν ότι ο ανθρωπίδας εκείνος τρεφόταν με πολλές πρωτεΐνες, που ως γνωστό, σίγουρα περιέχει το κρέας. Η πιο σημαντική διαπίστωση πάντως είναι ότι ο άνθρωπος αυτός των δώδεκα εκατομμυρίων χρόνων χρησιμοποιεί εργαλεία επεξεργασμένα και λειασμένα με το χέρι και μάλιστα δεξιόχειρα. Τώρα, αν αυτό σημαίνει σκέψη και κατά συνέπεια αν θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται για Homo Sapiens, η άποψη του Πουλιανού είναι ξεκάθαρη και μας ξάφνιασε ευχάριστα:
«Ας τρομάξουν οι ανθρωπολόγοι του κόσμου που θεωρούν ότι ο Homo Sapiens είναι μόνο τριάντα και σαράντα χιλιάδων ετών. Για μένα είναι φουλ Homo Sapiens. Έχουμε κανονικό πολιτισμό στα Πετράλωνα, ενός εκατομμυρίων ετών! Ο Αρχάνθρωπος του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής, είναι για μένα ο πιο Homo Sapiens που έχει βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα στη Γη μας. Ναι! Homo Sapiens στην Ελλάδα, δηλαδή άνθρωπος που σκέφτεται, που δουλεύει, που έχει φωτιά, που έχει τέλεια εργαλεία, που έχει ομιλία, έναρθρο λόγο δηλαδή, που ζει σε ομάδα και χρησιμοποιεί καταμερισμό εργασίας. Είναι κοινωνικό ον τέλειο. Δεν ισχύει ότι ο Homo Sapiens είναι πενήντα χιλιάδων χρόνων. Εχει καταργηθεί το όριο αυτό, διότι ο Αρχάνθρωπος αυτός είναι εξελιγμένο ον, με πολύ έντονα υπερόφρυα τόξα, χωρίς αναπτυγμένο πιγούνι, που μόλις αρχίζει να διαφαίνεται, όπως και στον άνθρωπο της νεότερης παλαιολιθικής, τον Cromanion»
Ο Πουλιανός απέδειξε ότι ο Αρχάνθρωπος, που δημιουργεί πολιτισμό στο ένα εκατομμύριο χρόνια, είχε έναρθρο λόγο. «Και αποδεδειγμένα, θα έλεγα, διότι είναι δεξιόχειρας. Η ομιλία δεν μπορεί αλλιώς να διαπιστωθεί, παρά μόνο από τον τρόπο που χρησιμοποιεί τα εργαλεία. Έχει, ας πούμε, ένα εργαλείο με δύο κόψεις. Παρατηρούμε πως μόνο η δεξιά πλευρά είναι στομωμένη από την πολύ χρήση, ενώ η αριστερή κοπτική πλευρά, που δεν χρησιμοποιούνταν πολύ, ακόμα και σήμερα κόβει. Πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιούσε το εργαλείο με το δεξί χέρι»
Η δεξιοχειρία συνδέεται στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου (κατά τον Μπροκά) με τα κέντρα του λόγου. «Από την άλλη χρησιμοποιεί φωτιά. Χρησιμοποιεί καταμερισμό δουλειάς. Αυτό είναι ένα στοιχείο τελείως πρωτοφανέρωτο σε ανασκαφή. Σε άλλο εργαστήριο, δηλαδή σε άλλο σημείο του σπηλαίου, κατασκευάζει και επεξεργάζεται τα οστέινα και σε άλλο σημείο τα λίθινα εργαλεία. Υπάρχει δηλαδή πλήρης καταμερισμός εργασίας. Είναι άνθρωπος με οργάνωση κοινωνική. Ντύνεται με δέρματα, πράγμα που αποδεικνύεται από τις οστέινες παραμάνες, που βρέθηκαν, από οστά περόνης ιππαρίων κυρίως, με τα οποία κούμπωνε τα δέρματα αυτά»
Το όρθιο ον, είναι αυτόνομο ον και δεν προέρχεται από τον πίθηκο. Δεν πρόκειται δηλαδή για ένα απλό ανθρωποειδές.
«Είναι ένα αυτόνομο ον που παρουσιάζεται πριν δώδεκα εκατομμύρια χρόνια, που εξελίσσεται μεν, αλλά η εξέλιξη ακολουθεί την ίδια γραμμή όπως από τον καιρό που πρωτοπαρουσιάζεται. Για μένα η συγγένεια με τον πίθηκο μπορεί να βρίσκεται στο ότι ίσως οι πίθηκοι και οι άνθρωποι κάποτε, σ’ ένα πολύ-πολύ απώτερο παρελθόν, να είχαν κάποιους κοινούς προγόνους. Η γραμμή όμως αυτή της εξέλιξης σπάει απότομα γύρω στα είκοσι εκατομμύρια χρόνια πριν από σήμερα, με πολύ μεγάλες γεωλογικές και κλιματολογικές αλλαγές, που συμβαίνουν στο χώρο του βόρειου Αιγαίου.
Σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, από την Καστοριά μέχρι τον Ελλήσποντο και τη Θράκη, αλλά και στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, που προσωπικά ερεύνησα και εκθέτω σχετικά σπουδαιότατης σημασίας ευρήματα απολιθωμένων κορμών ηλικίας πάνω από δεκαεφτά εκατομμυρίων ετών, στο Ανθρωπολογικό Μουσείο Πετραλώνων, συναντάμε τα περίφημα Απολιθωμένα Δάση, αποτέλεσμα ηφαιστειακών εκρήξεων, που μαρτυρούν τις μεγάλες και απότομες γεωλογικές ανακατατάξεις στο χώρο. Εκείνη την εποχή, δηλαδή, κατά το μέσο Μειόκαινο και στο τέλος του παλαιότερου Μειόκαινου, αρχίζει αυτή η γεωλογική αλλαγή, η οποία προετοίμασε την εξέλιξη των Πρωτευόντων ή «Ανώτερων Πριμάτων». Ένας από αυτούς ήταν και ο άνθρωπος των δώδεκα εκατομμυρίων ετών»
Όλα αυτά ανατρέπουν τη θεωρία της εξέλιξης του Δαρβίνου ή, αν όχι, τουλάχιστον πάνε τον «κοινό πρόγονο» (αν ισχύει κάτι τέτοιο), τουλάχιστον πριν τα είκοσι εκατομμύρια χρόνια. Η θέση του Πουλιανού στο αν οι έρευνές του ανατρέπουν τη «θεωρία της εξέλιξης» του Δαρβίνου είναι σαφής:
«Η θεωρία της εξέλιξης υφίσταται μεν, αλλά με κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις. Άλλωστε η θεωρία αυτή είναι του Αριστοτέλη, που μίλησε πρώτος για την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Ο Αριστοτέλης παρουσίασε την πρώτη σκάλα της εξέλιξης της ζωής και στο τελευταίο σκαλοπάτι αυτής της σκάλας τοποθετεί αυτόνομο τον άνθρωπο, το όρθιο αυτό ον, το δίποδον. Αργότερα, πολύ αργότερα, είκοσι με τριάντα χρόνια μετά από τη συγγραφή της Καταγωγής των Ειδών το 1856, παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Δαρβίνος ότι η θεωρία της εξέλιξης ήταν του Αριστοτέλη»
ΤΟ ΚΡΑΝΙΟ, Ο ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Το κρανίο του Αρχανθρώπου βρέθηκε κολλημένο με μία σταλαγμιτική γέφυρα πάνω στον αρχικό βράχο της σπηλιάς, στο «Μαυσωλείο», όπως λέγεται. Ο σταλαγμίτης αυτός, όπως καταγγέλλει ο δρ. Άρης Πουλιανός, έχει γίνει προσπάθεια να αφαιρεθεί πάνω από το κρανίο, ενώ από το υλικό αυτό μπορούσε να προσδιοριστεί και έχει προσδιοριστεί η ηλικία του. Έτσι θα καταστρεφόταν ένα σημαντικό στοιχείο που προσδιορίζει την ηλικία του κρανίου.
«Το έκαναν από άγνοια ίσως, γιατί δεν θέλω, σε καμιά περίπτωση, ούτε καν να σκεφτώ ότι θα μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο επιστήμονες από σκοπιμότητα. Υποτίθεται ότι ήθελαν να το καθαρίσουν, ενώ θα έπρεπε να διατηρηθεί ένα τμήμα του σταλαγμίτη, χωρίς να πειραχθεί τίποτα πάνω από το κρανίο. Δεν πιστεύω ότι θα τολμούσαν να το κάνουν επίτηδες. Πιστεύω ότι οι συνάδελφοι εκείνοι δεν είχαν αναπτυγμένες γνώσεις Παλαιοανθρωπολογίας»
Επίσης, επιμένει ο Πουλιανός ότι βρέθηκε σκελετός εικοσιτέσσερις πόντους πιο χαμηλά από το κρανίο. Αυτό σημαίνει ότι υποχώρησε το έδαφος, συρρικνώθηκε σε μία περίοδο ξηρασίας και κατέβηκε ο σκελετός με την κάτω σιαγόνα πιο χαμηλά από το κρανίο. Εν τω μεταξύ, ο σταλαγμίτης είχε προφθάσει να δέσει το κρανίο πάνω στο βράχο.
«Ο σκελετός, επειδή κι αυτός αργότερα καλύφθηκε με σταλαγμιτικό υλικό, δυστυχώς κατεστράφη από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εγώ όμως με τις ανασκαφές βρήκα τα κομμάτια του σκελετού. Δεν μπορούσα όμως, από συναδελφική αλληλεγγύη, να αποκρύψω το γεγονός και να μη φανερώσω ότι υπήρχε εκεί πέρα σκελετός! Ενώ αυτοί επεδίωκαν να πουν ότι το κρανίο το έφεραν οι ύαινες και οι αλεπούδες και δεν υπήρξε ποτέ ολόκληρος σκελετός. Για να δικαιολογήσουν την καταστροφή του σκελετού, έπρεπε να βρουν κάποια θεωρία, για να καλύψουν το στοιχείο αυτό και να στηρίξουν την ύπαρξη του κρανίου. Εγώ όμως τα κομμάτια του σκελετού τα βρήκα και τα είχα εκτεθειμένα στο Μουσείο.
Το κρανίο του Αρχανθρώπου το έχουν πάρει οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και παραμένει εκεί, ενώ έπρεπε να επιστραφεί στο Μουσείο Πετραλώνων. Τους το έδωσε η Κοινότητα, με πρωτόκολλο, πριν γίνει το Μουσείο. Αλλά στο πρωτόκολλο αυτό αναφέρεται ότι, όταν θα γίνει Μουσείο, είναι υποχρεωμένοι να το επιστρέψουν. Το Μουσείο έγινε, συναγερμός υπάρχει, αλλά αυτοί δεν το επιστρέφουν. Ακόμα και τώρα, παρόλο που έχει βγει και δικαστική απόφαση για την επιστροφή του. Όταν πήγε ο δικαστικός κλητήρας για να το παραλάβει, του είπαν ότι «εδώ είναι το απαραβίαστο του ασύλου του Πανεπιστημίου» ή «το Μουσείο δεν διαθέτει ασφάλεια».
Με τέτοιες δικολαβίστικες ενέργειες παρακρατείται. Δηλαδή με το έτσι θέλω το κρατούν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά και μερικές εκατοντάδες άλλα ευρήματα του σπηλαίου Πετραλώνων, που πήραν οι καθηγητές τότε και πολλά από αυτά είναι στο Μουσείο του Ανόβερου. (!!!) Τα είχε δώσει τότε η έδρα της Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε κάποιον Γερμανό καθηγητή Μπράιντιγκερ και έμειναν εκεί. Όπως και αργότερα έδωσαν τη σιαγόνα του «Ουρανοπίθηκου της Μακεδονίας» που βρίσκεται σήμερα σε Γαλλικό Μουσείο. (!!!) Αλλά αυτά είναι περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. Είπαν ότι θα επιστραφούν, αλλά έχουν περάσει από το 1973 τόσα χρόνια!»
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ «ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ» ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Οι έρευνες του Πουλιανού ανατρέπουν πλέον πλήρως τον Ινδοευρωπαϊκό μύθο:
«Φυσικά και δεν ισχύει ο μύθος της Ινδοευρωπαϊκής φυλής. Η θεωρία αυτή των Ινδοευρωπαίων ξεκίνησε από ένα …γιατρό Εγγλέζο στις Ινδίες την οποία και επεξεργάστηκαν αργότερα οι Γερμανοί περισσότερο, για να δικαιολογήσουν τη συγγένεια ορισμένων γλωσσών Ευρωπαϊκών και Ινδικών. Γι’ αυτό και το ονόμασαν αρχικά Γερμανοϊνδική ομοεθνία γλωσσών και όχι φυλετική φυσικά ομοεθνία, όπως εννοούσαν παλαιότερα οι δικοί μας. Αργότερα αντικατεστάθη με τον όρο Ινδοευρωπαϊκή Ομοεθνία και έλεγαν ότι υπάρχει μία φυλή Ινδοευρωπαϊκή.
Αυτό το υπεστήριζε ιδιαίτερα ο Μαρινάτος, αλλά έκανε ένα μεγάλο λάθος. Ότι πρώτα-πρώτα «Ινδοευρωπαϊκά» μίλαγαν και οι ξανθοί Σκανδιναβοί και οι μελαψοί Ινδοί. Πώς μπορούν να έχουν κοινή καταγωγή επειδή τυχαίνει να έχουν κοινές ρίζες στις γλώσσες τους, που θα μπορούσαν εξάλλου να προέρχονται από πολύ πιο παλαιούς πολιτισμούς που χάθηκαν; Η ταύτιση αυτή δεν ταιριάζει ανθρωπολογικά, αλλά υπάρχει μία κοινή ρίζα των Ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και των Σανσκριτικών, με τη διαφορά ότι αυτή η ομοεθνία δεν είναι σωστή, διότι οι αρχαιότεροι άνθρωποι της Ευρώπης είναι αυτοί που μίλησαν παλαιότερα. Οι κοινές ρίζες στη γλώσσα των διαφόρων λαών οφείλονται στις επιδράσεις.
Η γλώσσα μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα απ’ οτιδήποτε άλλο. Κάποτε Ελληνικά μιλούσε όλη η Βαλκανική και δεν μιλώ για την εποχή του Αλεξάνδρου, αλλά προ δεκάδων χιλιάδων ετών. Όπως έχω αποδείξει με τα ευρήματα του σπηλαίου των Πετραλώνων, επί του Ευρωπαϊκού εδάφους υπήρξαν άνθρωποι που είχαν γλώσσα, δηλαδή είχαν αναπτύξει τον έναρθρο λόγο. Ο αρχάνθρωπος μίλαγε. Για μένα μίλαγαν και οι άνθρωποι της Πτολεμαϊδος – του Περδίκκα (των 3.000.000 ετών), διότι και εκεί τα εργαλεία είναι δεξιόχειρα.
Άρα να οι παλαιότεροι άνθρωποι που ήσαν όρθιοι και είχαν κάποιο πρωτόγονο πολιτισμό. Ο αρχαιότερος πολιτισμός είναι ο Πετραλώνειος πολιτισμός (του 1.000.000 και πλέον) και είναι πολιτισμός αναγνωρισμένος από διεθνή συνέδρια, (έχουμε δηλαδή αδιάσειστα στοιχεία για να μιλάμε για τον πολιτισμό του Πετραλώνειου Αρχανθρώπου). Και οι άνθρωποι απλώνονται στην Ευρωπαϊκή ήπειρο από το Νότο προς το Βορρά και όχι από το Βορρά προς το Νότο. Η γλώσσα είναι ένα στοιχείο του πολιτισμού. Μα πριν από τους Ινδοευρωπαίους δεν μίλαγαν οι κάτοικοι αυτής της χώρας εδώ τόσες χιλιάδες χρόνια; Και απόδειξη δεν είναι οι ζωντανοί Σαρακατσαναίοι σήμερα; Προ πολλών δεκάδων χιλιάδων ετών η γλώσσα των Σαρακατσαναίων ήταν μόνο Ελληνική και παραμένει ακόμα Ελληνική.
Όμως υπάρχει συγγένεια κατά τη γνώμη μου μεταξύ της Ελληνικής φυλής και των Ευρωπαίων, με την έννοια ότι κάποτε όλη η Ευρώπη κατοικήθηκε από ανθρώπους που ξεκίνησαν από τη Χαλκιδική. Οι Αρχάνθρωποι εξαπλώθηκαν σε Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση. Οι Αρχάνθρωποι, προ ενός-δύο εκατομμυρίων ετών, προσαρμόστηκαν στα διάφορα καινούρια κλίματα της Ευρώπης. Στη βόρεια Ευρώπη, στη Βαλτική, δεν έχουμε εμφάνιση ανθρώπων νωρίτερα από είκοσι πέντε-τριάντα χιλιάδες χρόνια.
Είναι βέβαια Homo Sapiens της νεότερης ή άνω παλαιολιθικής εποχής, αλλά εδώ έχουμε αποδεδειγμένα με τα ευρήματά μας, εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια πιο πριν, ανθρώπους στον Ελλαδικό χώρο. Να μην πω για τον Τριλλιανό, μιλάω για το τελευταίο εκατομμύριο χρόνια που οι άνθρωποι αυτοί μιλάνε. Πώς ήρθαν λοιπόν από τη Βαλτική, η οποία την περίοδο των παγετώνων ήταν καλυμμένη από πάγους; Όσο προχωρούσαν προς Βορρά οι άνθρωποι αυτοί ξανθαίναν, ενώ όσο προχωρούσαν προς το Νότο μαύριζαν.
Και αυτή μου η θέση αποτελεί ένα σημείο τριβής με έναν-δυο καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δεν θέλουν να καταλάβουν ότι δεν ήρθαν οι άνθρωποι από το Βορρά στο Νότο, αλλά από τη Μεσόγειο τραβήξανε προς το Βορρά, γι’ αυτό και λένε ότι τα Ελληνικά μάς τα ‘φεραν οι Βάλτοι. Θέλω να πω δηλαδή ότι οι Ινδοευρωπαϊστές αυτοί που υποστηρίζουν τη θεωρία της Ινδοευρωπαϊκής φυλής ή και ομοεθνίας γλωσσών, πάνε να αποδείξουν ότι τα Ελληνικά ήρθαν από την περιοχή της Βαλτικής και όχι ότι ανεπτύχθησαν στον Ελλαδικό χώρο. Πώς μπορεί να γίνει αυτό, αφού εδώ, οι άνθρωποι μιλούν εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, για να μην πούμε εκατομμύρια, ενώ η Βαλτική κατοικήθηκε προ είκοσι πέντε-τριάντα χιλιάδων ετών; Πώς μπορούσαν λοιπόν αυτοί να μας μάθουν κάποια γλώσσα, έστω και Ελληνικά;»
ΔΙΩΞΕΙΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ, ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Ο Πουλιανός έχτισε το Μουσείο των Πετραλώνων με δικά του έξοδα, το οποίο παρέμεινε κλειστό με κρατική παρέμβαση πολλά χρόνια!
«Όλα τα έξοδα είναι της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος. Αρχικά ο ΕΟΤ μού έδωσε 22.900.000 και έφτιαξα τη σήραγγα που οδηγεί μέσα στη σπηλιά. Το Μουσείο τα τελευταία χρόνια, πριν ξανα-αναλάβουμε εμείς με δικαστική απόφαση, ήταν κλειστό, διότι έχουμε ορισμένες οργανωτικές αδυναμίες στο Ελληνικό κράτος, που καταφέρνουν να μας ανακόπτουν την έρευνα. Στο Μουσείο υπήρχαν χιλιάδες ευρήματα, όπως εργαλεία, οστά, ό,τι έχω βρει μέσα στο σπήλαιο, αλλά και πράγματα από άλλα μέρη της Ελλάδος. Ακόμα έχω και μερικά εκθέματα-δώρα, τα οποία μου έδωσε η Μαίρη Λίκυ, της πασίγνωστης οικογένειας ερευνητών που υποστηρίζουν την αφρικανοκεντρική θεωρία.
Τα είχαν έμμεσα κατάσχει, δεν λένε ότι τα είχαν αρπάξει… Ο Ρίτσαρντ Λίκυ έχει έρθει στη σπηλιά, έχει γίνει μέλος της Ανθρωπολογικής Εταιρείας της Ελλάδος, και ο ίδιος, αν και είναι υποστηρικτής της αφρικανοκεντρικής θεωρίας, παρ’ όλα αυτά παραδέχεται ότι το κρανίο του Αρχανθρώπου των Πετραλώνων ξεπερνά τις 540.000 χρόνων. Όμως οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που δεν είναι καν ανθρωπολόγοι, επιμένουν ότι το κεφάλι είναι 70 χιλιάδων ετών, και τελευταία υποχώρησαν στις 200.000 χρόνια.
Η μέθοδος που χρησιμοποίησε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η χημική μέθοδος της ισολευκίνης των οστών, έδινε τότε αποτελέσματα βάθους χρόνου το πολύ μέχρι 70.000 έτη. Αργότερα, εξελίχθηκε ώστε να δίνει αποτελέσματα 200.000 ετών, και οι καθηγητές «εξελίχθηκαν» κι αυτοί μαζί της, παραδεχόμενοι… τα 200.000 χρόνια του κρανίου. Σήμερα όμως, η ίδια μέθοδος εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο, ξεπερνώντας τη δυνατότητα χρονολόγησης 540.000 χρόνων. Τι θα πούνε τώρα οι ίδιοι καθηγητές για τη χρονολόγηση του κρανίου;»
Ο δρ. Άρης Πουλιανός, έχει τη μοναδική άδεια Παλαιοανθρωπολογικών ανασκαφών του Ελληνικού δημοσίου για το χώρο της Χαλκιδικής, η οποία ουδέποτε έχει επισήμως ανακληθεί, δεν μπόρεσε να τη χρησιμοποιήσει τα τελευταία είκοσι χρόνια, λόγω συνεχόμενων παρενοχλήσεων, εμποδίων και κωλυσιεργιών από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου.
«Ορισμένες πολιτικές καταστάσεις μάς απαγόρευσαν δυναμικά την έρευνα. Υπέστημεν μία βίαιη έξωση το 1983. Εμένα με πέταξαν έξω διά της βίας στις 18 / 8 / 83. Αυτοί αποσκοπούσαν κάπου. Ντόπιοι και ξένοι ανθέλληνες ήθελαν να αποσιωπήσουν και να σβήσουν τα ευρήματά μου. Επανήλθα στη σπηλιά και στο μουσείο που έκτισα με έξοδα δικά μου, της οικογένειάς μου, 15 χρόνια μετά, χάρη μόνο στην Ελληνική δικαιοσύνη, την οποία και ευχαριστώ. Στο μουσείο βρήκα σημαντικά ευρήματα να λείπουν.
Καταρχήν έλειπε το δεξί μηριαίο οστό του αρχανθρώπου. Ένα ολόκληρο οστό που αποδείκνυε ότι στη σπηλιά υπήρχε σκελετός. Με βάση αυτό το οστό έγιναν οι υπολογισμοί για το ύψος του αρχανθρώπου και ευτυχώς που έχει δημοσιευθεί η ύπαρξή του, γιατί οι αντίπαλοι ισχυριζόντουσαν ότι η σπηλιά ήταν μία τρύπα όπου κατέφυγε μία ύαινα και κουβάλησε το κρανίο τραβώντας το μέσα ή μπορεί και να κύλησε εκεί το κρανίο με το ποτάμι !
»Ένα άλλο μεγάλο εύρημα, που εξαφάνισαν ανάμεσα στα άλλα, είναι 4 κιλά στάχτης από την αρχαιότερη φωτιά που διαπιστώθηκε ποτέ επί της Γης που χρονολογείται πάνω από ένα εκατομμύριο χρόνια (και μάλλον χρησιμοποιούσε η ύαινα για να ψήνει το φαγητό της) Να γιατί με έδιωξαν με τη βία από το σπήλαιο και το μουσείο. Για να εξαφανίσουν τα ευρήματά μου. Έχουμε φάει ξύλο, όλα τα μέλη της Ανθρωπολογικής Εταιρείας, όταν ξαφνικά μάς επιτέθηκε μία ομάδα εξαγριωμένων ανθρώπων και μας πέταξαν βίαια έξω από τη σπηλιά, εκεί που δεν το περιμέναμε! Το φαντάζεστε να προπηλακίζουν βίαια στο πρόσωπό μου όχι απλά εμένα, αλλά τη δουλειά μου, την έρευνά μου, την Επιστήμη μου.
Με έγγραφό του, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος μου απαγόρευε να πλησιάσω ακόμα και τα ευρήματά μου. Ζητούσε επίμονα και με επιτακτικό τρόπο τη σύλληψή μου από δικαστικούς λειτουργούς και εισαγγελείς, παρά την έντονη αντίδρασή τους, για καταπάτηση του Νόμου περί Αρχαιοτήτων, πριν ακόμα επανεγκατασταθώ στη σπηλιά! Εκδίδει υπουργικά διατάγματα εναντίων μας, νομοθετεί πολυνομοσχέδιο με φωτογραφική διάταξη για την αποβολή μας, επεμβαίνει δυναμικά στους δικαστικούς λειτουργούς, προσπαθεί να επηρεάσει εις βάρος μας το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σταματά με Υπουργική Απόφαση την εκτέλεση τελεσίδικης απόφασης του Αρείου Πάγου την ώρα της εκτέλεσής της στο όνομα του Ελληνικού Λαού.
Αδιαφόρησε ακόμη και για τη δράση μιας ομάδας τραμπούκων. Τι τους έκανα στο κάτω-κάτω; Λεφτά ξόδεψα, χρόνια εργασίας ξόδεψα και έκανα τα Πετράλωνα γνωστά σ’ όλο τον κόσμο. Ποιος ήξερε πριν από την δική μου εργασία που πέφτουν τα Πετράλωνα; Σε ποια χώρα του κόσμου θα συνέβαινε κάτι τέτοιο; Ούτε και στην πιο υποανάπτυκτη. Αυτή είναι η Δημοκρατία μας; Και η επιστημονική κοινότητα της Ελλάδος και η Ελληνική Διανόηση κωφεύει και εθελοτυφλεί; Γιατί κανείς δεν αντιδρά;»
Πρωτοφανές! Μιλάμε δηλαδή για τρομαχτικά πράγματα
Να διώκεται έτσι ένας επιστήμονας διεθνούς κύρους, ο οποίος έπρεπε να συναντά μόνο φίλους, συμπαραστάτες και αρωγούς σ’ όλο τον κόσμο κι όχι εχθρούς και διώκτες, ένας άνθρωπος που ανάλωσε τη ζωή του στην έρευνα και που, με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, έφερε τα πάνω-κάτω στην παγκόσμια επιστήμη, σε σημείο που να παύουμε να μιλάμε για τη συμβατική προϊστορία της Ελλάδος, η οποία ανάγεται τώρα σε βάθος εκατομμυρίων ετών και η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα της εμφάνισης του ανθρωπίνου γένους στη Γη.
Η προϊστορία επεκτείνεται πλέον σε βάθος εκατομμυρίων ετών, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρο το ανθρώπινο γένος, το οποίο εμφανίζεται πριν δώδεκα εκατομμύρια χρόνια στη χερσόνησο της Χαλκιδικής. Και παρ’ όλα αυτά δεν τον αφήνουν να συνεχίσει το τόσο σημαντικό έργο του. Ο Πουλιανός δεν αντιμετωπίστηκε ανάλογα με την αξία και το έργο του από την Ελληνική Πολιτεία αλλά και από την Ελληνική Διανόηση και Επιστήμη. Αντίθετα σε Επερώτηση βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι δεν συμφέρει η υπόθεση Πουλιανού και ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δεν μπορεί να υποστηρίξει Ελληνοκεντρικές Θεωρίες. (!!!)
«Είμαι πικραμένος. Έχω υποστεί φοβερές διώξεις και εξευτελισμούς, ενώ θα έπρεπε η πατρίδα μου να μου φερθεί ανάλογα με τη δουλειά μου, διότι το έργο μου ήταν πολύ σημαντικό όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο. Και παρ’ όλα αυτά προσπάθησαν να το μειώσουν και αυτό και εμένα. Εγώ ό,τι ήταν να κάνω για την πατρίδα μου το έκανα, πρώτα-πρώτα με τη βοήθεια την οικονομική των γονέων μου, δηλαδή είχα λεφτά δικά μου. Μου άφησαν περιουσία από την Αμερική και με αυτά έκανα και το Μουσείο Πετραλώνων και χρηματοδοτούσα και τις έρευνές μου. Φαντάσου κάποιον που να μην έχει, τι μπορεί να κάνει;
Αλλά γιατί φέρεται έτσι η πατρίδα μας, η πατρίδα της ανθρωπολογίας; Ο Αριστοτέλης, μην ξεχνάς, ήτανε ανθρωπολόγος. Ο πανεπιστήμων αυτός που ξεκίνησε από τη Χαλκιδική ήταν πρώτα ζωολόγος και μετά έγινε φιλόσοφος. Έχει γράψει δέκα βιβλία καθαρής ζωολογίας, Περί Ζώων Ιστοριών ή Περί Μορίων Ζώων, όπως τα λέει, όπου βρίσκεται όλη η θεωρία της εξέλιξης που πολύ αργότερα παρουσιάζεται σαν θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου. Είναι κάτι που είναι λίγο γνωστό.
Πάντως εγώ νομίζω πως οι συμπατριώτες μας αγαπούν την ανθρωπολογία και αυτό φαίνεται από το πόσο υποστηρίζουν τις εκδόσεις των βιβλίων μου. Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν αντιλαμβάνονται γιατί τα οφέλη για την Ελλάδα μιας τέτοιας ανακάλυψης θα ήταν τρομακτικά. Βλέπουμε πως μιλάμε για τις διάφορες ανακαλύψεις που γίνονται στα διάφορα σημεία του κόσμου και, τη στιγμή που γίνεται μια τόσο σπουδαία ανακάλυψη για την Ελλάδα, βλέπουμε να μην παίρνει την ανάλογη δημοσιότητα, να γίνονται προσπάθειες μπλοκαρίσματος και δυσφήμισης προσώπων και έργων, λες και κάποιοι θέλουν να μη φανεί ότι εδώ γεννήθηκε ο πολιτισμός και συνεχίζει να παράγεται. Δυστυχώς υπάρχει ανθελληνισμός. Ναι, εγώ είμαι πεπεισμένος, αλλά μπορούμε να τον παλέψουμε, φτάνει οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν τη βαριά κληρονομιά τους. Αλίμονό τους αν αυτός ο λαός ξυπνήσει»
Ο Πουλιανός έχει απειληθεί πολλές φορές για να αλλάξει τη θεωρία του, δεν υπέκυψε όμως και παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να καταγγέλλει ότι κάθε φορά που βρίσκει κάποιο σημαντικό εύρημα, από πίσω του, προσπαθούν διάφοροι να του αρπάξουν εργαλεία ή άλλα ευρήματα, να τον κατηγορήσουν, να τον δυσφημήσουν, να τον εξευτελίσουν:
«Υπάρχουν οι διάφοροι καλοθελητές που φροντίζουν ώστε να εξαφανίσουν ορισμένα στοιχεία με κίνητρα σκοτεινά, τα οποία, ευτυχώς, αργότερα φαίνονται. Λένε ότι ο Πουλιανός μιλάει για σκελετό, ενώ δεν θα ‘πρεπε και ότι δεν έπρεπε να δυσφημεί καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ίσως ταρακούνησα πολύ τα νερά σχετικά με το ρόλο των ξένων σχολών στην Ελλάδα, που την κατασπαράζουν από την εποχή του Όθωνα μέχρι σήμερα, αλλά το Ελληνικό Δημόσιο κλίνει τη μέση στις ορέξεις τους.
Άλλες φορές έχουν πει ότι ανέτρεψα θεωρίες ξένων χωρών που δεν έπρεπε να αγγίξουμε. Έλεγαν παραδείγματος χάριν ότι ο αρχαιότερος Ευρωπαίος ήταν ο Γερμανός Homo Haidebergensis και όχι ο Αρχάνθρωπος των Πετραλώνων. Φυσικά εκείνος φθάνει τις πεντακόσιες χιλιάδες χρόνια, αλλά ο Αρχάνθρωπος ο δικός μας, ο σκελετός δηλαδή, στο εντέκατο στρώμα, ξεπερνάει τις εφτακόσιες χιλιάδες χρόνια. Και ο κύριος υποστηρικτής του Homo Haidebergensis, είναι ο καθ. Μπράιντιγκερ, ο οποίος έλαβε από τους καθηγητές του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το κεφάλι –το οποίο αργότερα επέστρεψε– αλλά και χιλιάδες άλλα ευρήματα του σπηλαίου, από το οποία πολλά δεν επεστράφησαν ποτέ, σαν «αμοιβή για την εργασία τους».
Ο καθ. Μπράιντιγκερ είχε στα χέρια του για 25 χρόνια –αναρωτηθείτε πώς– το σπανιότατο εύρημα του «μινωικού μικροκέφαλου» που αποδείκνυε την αυτοχθονία των Κρητών, το οποίο αναγκάστηκε να επιστρέψει μετά από καταγγελία δική μου και του Αδέσμευτου Τύπου, που προκάλεσε την παρέμβαση της Αυστριακής Δικαιοσύνης! Αλλά το πιο τραγικό είναι ότι έχει στα χέρια του 48 σκελετούς μαραθονομάχων(!) –περίεργο πώς– από τον Τύμβο του Μαραθώνος. Όπως καταλαβαίνετε, έχει κάθε λόγο και συμφέρον να αμφισβητεί τη δική μου χρονολόγηση, αλλά δυστυχώς, το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τον προτιμά από εμένα»
Ο δρ. Άρης Πουλιανός πιστεύει ότι διώκεται με τόσο αδυσώπητο πόλεμο, διότι ανατρέπει τις περισσότερες από τις διεθνώς κρατούσες ως σήμερα επιστημονικές θεωρίες περί της καταγωγής του Ανθρώπου, όπως την Αφρικανοκεντρική Θεωρία, τη Θεωρία της Εξέλιξης, την Πολυφυλετική ανάπτυξη. Και αυτό δεν συμφέρει σε κάποια πολύ ισχυρά συμφέροντα:
«Διώκομαι διότι ανατρέπω όχι μόνο την Ελληνική προϊστορία, αλλά και τη διεθνή. Με το να αποδείξω την εμφάνιση ανθρώπων στον Ελλαδικό χώρο, ανατρέπω τη θεωρία της Αφρικανικής γενέσεως, θεωρία που επικρατεί σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου. Πρέπει να ομολογήσω ότι και εγώ ήμουν αφροκεντριστής κάποτε, αλλά τα γεγονότα και οι ανασκαφές μου με έκαναν να απορρίψω τα παλιά και να κάνω την δική μου «περεστρόικα». Και αυτό είναι που θίγει συμφέροντα εκδοτικά, επιστημονικά, ιδεολογικά και πολιτικά.
Το ότι στην Ελλάδα είχαμε τον αρχαιότερο Ευρωπαίο έχει αναγνωριστεί από διεθνή συνέδρια: το τρίτο Πανευρωπαϊκό και το πρώτο Πανελλήνιο Ανθρωπολογικό. Φυσικά διάφοροι καθηγητές έκαναν δηλώσεις και ανακοινώσεις. Ο Γάλλος καθηγητής Ανρί ντε λα Μπλέι, που ήταν και διευθυντής του μουσείου του Ανθρώπου, δήλωσε στην Απογευματινή τον Σεπτέμβριο του ’82, ότι: «έχει δίκιο ο Πουλιανός» και αναγνώριζε και την ηλικία του αρχανθρώπου στα 800.000 χρόνια. Όταν γύρισε στο Παρίσι, πήρε το εκμαγείο του κρανίου του αρχανθρώπου στο μουσείο της Φυσικής Ιστορίας (στο τμήμα Παλαιοντολογίας του Ανθρώπου, όπως ονομάζεται το τμήμα που εκτίθεται το εκμαγείο) και ανέγραψε σαν ημερομηνία του, το 200.000 σαν ηλικία!
Ο ίδιος άνθρωπος δηλαδή, ενώ στην Ελλάδα σε συνέντευξη τύπου έλεγε «ο αρχαιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, 800 χιλιάδων ετών» στο Παρίσι γράφει τώρα μόνο 200.000 χρόνια. Γιατί αυτή η προσπάθεια για υποτίμηση, μετά από ένα συνέδριο όπου ψήφισε και εκείνος την ηλικία; Εγώ ξέρω το λόγο. Διότι, λίγο μετά την έξωσή μου από σπήλαιο και μουσείο, είχε κάνει αίτηση στο Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει εκείνος τις ανασκαφές! Και καταλαβαίνεις ποιους χρησιμοποιούν, μεταξύ αυτών και οι Γάλλοι για να πετάξουν τον Πουλιανό έξω από την σπηλιά.
»Το Συμβούλιο Επικρατείας με δικαίωσε. Παρ’ όλα αυτά οι διευθύνοντες του Υπουργείου Πολιτισμού κάνουν τον «κουφό» και δεν μας δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσουμε τις ανασκαφές μας. Ενώ το ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) από το 1974 μέχρι το 1983 κάθε χρόνο μας ανανέωνε την άδεια συνεχίσεως των ανασκαφών μου, ξαφνικά δεχόμαστε την επίθεση, μας πετάν έξω και έκτοτε κάθε χρόνο κάνω αίτηση παράτασης της αδείας των ανασκαφών μου και αυτοί κωφεύουν. Έτσι αναγκάστηκα να καταφύγω στο Συμβούλιο Επικρατείας. Αλλά εκεί προσήλθαν οι δικηγόροι του Υπουργείου Πολιτισμού και λένε ότι δεν είχε ποτέ άδεια ο Πουλιανός. Δηλαδή ψεύδονται καταφανώς. Την ώρα που εγώ έχω τουλάχιστον 10 άδειες ανανέωσης υπογεγραμμένες από το ΚΑΣ και με σφραγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
»Την επίσημη άδεια θα την πάρω μέσω του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο αναστέλλει τη σιωπή. Δηλαδή υποχρεώνει το Υπουργείο Πολιτισμού να αναγνωρίσει ότι μου είχαν χορηγηθεί παλαιότερα άδειες, τις οποίες αποσιωπά το Υπουργείο Πολιτισμού σήμερα. Τώρα υπογράφουν δύο υπουργοί για να με πετάξουν έξω από τις ανασκαφές. Αύριο μπορεί να είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αλλά πάλι θα προσφύγω στο Συμβούλιο Επικρατείας και θα επικαλεστώ την Ελληνική Δικαιοσύνη. Γίνεται μάχη κάθε μέρα, έξοδα τρομακτικά, διότι το κάθε υπουργείο, διαθέτει τουλάχιστον 30 νομικούς(!) εναντίον μίας εταιρείας φτωχής οικονομικά.
Και παλεύουμε με νύχια και με δόντια για να κρατηθούμε, να πληρώσουμε τους δικηγόρους μας, να πολεμήσουμε την κρατική μηχανή. Αυτή είναι η μεγάλη ατιμία και αδικία που γίνεται εκ μέρους του Ελληνικού κράτους σε βάρος της έρευνας της Ελληνικής επιστήμης, διότι είναι μία από τις λίγες Ελληνικές ανασκαφές. Συνήθως αυτές τις ανασκαφές στην Ελλάδα τις έχουν ξένα κράτη. Εννιά έχουν οι Αμερικάνοι, ενώ τρεις επιτρέπει ο νόμος, 10 έχουν οι Γάλλοι, 20 οι Εγγλέζοι. Προσπαθούμε να επιβιώσουμε σε μία ζούγκλα και διεθνή και κρατική. Ελπίζω να γίνεται κατανοητή η διαμαρτυρία μου».
Είναι πράγματι πολύ συγκλονιστικά, σημαντικά και φοβερά ενδιαφέροντα όσα μας είπε ο Άρης Πουλιανός, που φαίνεται ότι περίμενε τις έντονες και μεγάλες αντιδράσεις που επακολούθησαν μετά από την ανακοίνωση των θέσεών του: «Είναι πράγματα που δεν μπορεί εύκολα να τα πει κανείς ανοιχτά. Αλλά, όταν φας σαράντα χρόνια της ζωής σου να σκάβεις, να ψάχνεις, να μετράς και να δουλεύεις νύχτα-μέρα εκεί, καταλήγεις σε κάποιο συμπέρασμα που δεν μπορείς πλέον να αποκρύψεις. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι κάποιοι θέλουν να παραμείνει η Αφρική η κοιτίδα της καταγωγής του ανθρώπου -για λόγους καθαρά εμπορικούς και όχι ιδεολογικούς. Γιατί αυτοί που μιλάνε περί Αφρικής, ταυτόχρονα είναι και αυτοί που μισούν περισσότερο τους νέγρους»
Η ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΝΟΔΟΣ
Το 1997 μετά από δύο αποφάσεις πρωτοδικείων που δικαιώνουν τον δρ. Άρη Πουλιανό, όπου έκανε έφεση το Ελληνικό Δημόσιο, δύο Αποφάσεις Εφετείων που και πάλι δικαιώνουν τον καθηγητή και άσκησε αναίρεση το Ελληνικό Δημόσιο και τέλος δύο τελεσίδικες αποφάσεις του Αρείου Πάγου και με θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους «όπως παραδοθεί το Σπήλαιο, οι εγκαταστάσεις, το Μουσείο, και οι γύρω χώροι στην Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος και αν το Ελληνικό Δημόσιο δεν συμμορφωθεί να αποβληθεί βιαίως», επανεγκαθίσταται με επεισοδιακό τρόπο η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος και ο δρ. Άρης Πουλιανός στις εγκαταστάσεις και στο Σπήλαιο του Αρχανθρώπου στα Πετράλωνα της Χαλκιδικής.
Σε ειδικό χώρο στην Ιστοσελίδα της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος [www.aee.gr] καταγγέλλονται με στοιχεία και πλήρη τεκμηρίωση κυρίως οι κρατικοί φορείς και οι εκφραστές τους για τις παράτυπες ως παράνομες πράξεις που βλάπτουν την ανθρωπολογική έρευνα στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα την πολιτιστική μας κληρονομιά. Μέσω αυτών των καταγγελιών και την πίεση όλων μας υπάρχει η ελπίδα να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι αρμόδιοι για τη θεραπεία των κακώς κειμένων. Γι’ αυτό κάθε καταγγελία συνοδεύεται από τη διεύθυνση του καταγγελλόμενου φορέα.
ΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ;
Για τον Άρη Πουλιανό δεν βρέθηκε χώρος σε κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Είναι επίσης περιττό να αναφερθεί ότι οι κατακτήσεις της ελληνικής επιστήμης των προηγούμενων σελίδων, ουδέποτε διάβηκαν το κατώφλι των πανεπιστημιακών και σχολικών βιβλίων. Για την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος οι λόγοι του πολέμου που έχει κηρυχθεί κατά της είναι απλοί:
α) Η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος δημιούργησε ένα έργο με τόσο μεγάλα οφέλη για την παγκόσμια επιστήμη με τόσα λίγα χρήματα, που στο σημερινό σύστημα των διαπλεκόμενων εργολαβικών επιχειρήσεων, αυτό το έργο αποτελεί ένα «κακό προηγούμενο».
β) Στον πολύ κόσμο δεν είναι γνωστή η ανεξέλεγκτη, σε πολλές περιπτώσεις, δράση των ξένων αρχαιολογικών σχολών στην Ελλάδα, οι οποίες ουσιαστικά ελέγχουν (χωρίς συνεργασία με Έλληνες επιστήμονες) τις σημαντικότερες ανασκαφές της χώρας (Δελφούς, Δήλο, Ολυμπία, Πυθαγόρειο, Κεραμικό, Κνωσό, Αρχαία Αγορά Αθηνών κ.λπ.). Μεταπολεμικά χάνονται ή φυγαδεύονται στο εξωτερικό πάνω από 30.000 ανθρώπινοι σκελετοί! Φυσικά, καμία ξένη σχολή δεν διαμαρτύρεται για την αντιεπιστημονική αντιμετώπιση του Άρη Πουλιανού.
Η οικονομική εξασθένιση της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος, αλλά κυρίως ο άφθονος χρόνος που σπαταλήθηκε από το επιστημονικό της προσωπικό για 70 μέχρι στιγμής δίκες, αποτέλεσε βασική επιδίωξη των πολέμιων του έργου της. Μ’ αυτό τον τρόπο, οι άνθρωποι που έπρεπε να ασχοληθούν με έρευνα, αναγκάστηκαν να ασχοληθούν με δικαστικά. Όλα αυτά είναι μία απόδειξη του τρόμου που διακατέχει κάποιους, μπροστά σε ένα τεράστιο έργο που «έπρεπε πάση θυσία» να ανακοπεί.
Σίγουρο πάντως είναι ότι η Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος θα συνεχίσει να διαθέτει όλες της τις δυνάμεις για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας, καθώς και την προστασία των ευρημάτων της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Έτσι εμείς, όπως και όλοι οι άλλοι, γι’ ακόμη μια φορά περιμένουμε τις αντιδράσεις και τις θέσεις των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών, διανοητών και επιστημόνων, σε ένα τόσο σημαντικό ελληνικό ζήτημα, που έχει κάθε δικαιολογία για να θεωρείται παγκόσμιο. Ο χρόνος θα δείξει, αφού άλλωστε είναι γνωστό, ότι, αυτός είναι που έχει και τη μεγαλύτερη υπομονή.
@Αθανάσιος Σ. Ζερμπίλης: Ο Πόλεμος για την Καταγωγή του Ανθρώπου /περιοδικό strange /miastala.com
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΓΟΝΟ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ;
Είναι πασίγνωστο το τι κάνει το μαγαζάκι του Smithsonian παγκοσμίως και ειδικά στις κοιτίδες του ανθρώπινου, αλλά και μη ανθρώπινου πολιτισμού. Οι Αμερικάνοι (ειδικά μια συγκεκριμένη καθαρή φυλή, μέσα στο γενικότερο τουρλουμπούκι των φυλών και των επιμειξιών) και το Smithsonian εξαφάνισαν ή παραμόρφωσαν με σθένος την ιστορία της ανθρωπότητας. Αλήθεια αναρωτιέσαι γιατί το Isis κάνει κομμάτια τα μεγαλύτερα έργα τέχνης της αρχαίας ιστορίας στη Συρία και το Ιράκ; Ποιοί έφτιαξαν και συντηρούν αυτά τα αίσχη; Αλήθεια αναρωτιέσαι για οτιδήποτε σημαντικό;
Γιατί πιστεύεις (αφού, έτσι κι αλλιώς δεν γνωρίζεις τίποτε πέρα από αυτά που σου επιβάλλουν) για ποιόν λόγο γίνεται η σκόπιμη και κατευθυνόμενη εισβολή των λαθρομεταναστών και η δόλια αλλοίωση του πληθυσμού των Ευρωπαίων και ειδικά των Ελλήνων- όσων τουλάχιστον έχουν απομείνει; Μην κουράζεις το μυαλουδάκι σου, άλλοι φροντίζουν να μην ξέρεις τίποτε περισσότερο από τότι σου λένε τα δικά τους βιβλία, αν τα διαβάζεις κι αυτά. Δεν είναι τυχαίο, καθόλου τυχαίο, που σε αποκαλούν «δυσλειτουργική μη τηλεπαθητική μαϊμού της ουτοπίας»
Η αρχαιολόγος Joanne Farchakh εξηγεί ότι το Isis πωλεί τα αγάλματα και τις τοιχογραφίες με εντολές αρχαιοκάπηλων διεθνών εμπόρων. Παίρνει τα χρήματα, παραδίδει τις αρχαιότητες και ανατινάζει τους ναούς και τα κτίρια για να αποκρύψει τις αποδείξεις για τις λεηλασίες. «Οι αρχαιότητες από την Παλμύρα είναι ήδη προς πώληση στο Λονδίνο» αναφέρει η Γαλλο-Λιβανέζα αρχαιολόγος. «Υπάρχουν αντικείμενα από τη Συρία και το Ιράκ που έχει κλέψει το Isis και βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη. Δεν είναι πλέον στην Τουρκία, όπου έφτασαν την πρώτη φορά, έχουν φύγει εδώ και πολύ καιρό. Αυτή η καταστροφή κρύβει το εισόδημα του Isis που πουλά αυτά τα πράγματα ΠΡΙΝ από την καταστροφή των ναών όπου βρίσκονταν. Υπάρχει κάτι ανεκτίμητο στο να πουλάνε και, στη συνέχεια, να καταστρέφουν την περιοχή και η καταστροφή έχει ως στόχο να κρύψει το επίπεδο της κλοπής. Καταστρέφουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Έτσι, κανείς δεν ξέρει τι έχουν πάρει και τι είχε καταστραφεί».
Τους μήνες που ακολούθησαν την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 περισσότερα από 15.000 εκθέματα έκαναν φτερά από το Εθνικό Μουσείο του Ιράκ από λαφυραγωγούς που κατάφεραν να εισβάλουν σε αυτό, παρά τα μέτρα που υποτίθεται ότι είχαν ληφθεί για την προστασία του πριν από τον πόλεμο. Περίπου 5.000 κλεμμένες αρχαιότητες, που είχαν διασκορπιστεί σε Ιορδανία, Ελβετία, Γαλλία και ΗΠΑ, επιστράφηκαν στο μουσείο αργότερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά από τα αντικείμενα ήταν «παραγγελίες» αρχαιοκαπήλων. Το μουσείο άνοιξε και πάλι, αλλά ποιός ξέρει τι έκαναν και τι έδωσαν πίσω!!!!
Εκεί υπήρχαν οι 20.000 ταμπλέτες σφηνοειδούς γραφής που περιελάμβαναν την αληθινή ιστορία της ανθρωπότητος, δηλαδή το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ μας έφτιαξαν και φυσικά κατέληξαν στα υπόγεια του Smithsonian. Δεν υπάρχει πλέον τρόπος οι άνθρωποι να μάθουν -με αρχαιολογικά ευρήματα- την αληθινή καταγωγή τους και μπορούν πλέον να τους μιλάνε για Θεό και όλες τις παρεμφερείς γραφικές ηλιθιότητες. Άλλωστε σε ανθρώπινα ζώα απευθύνονται δεν είναι δύσκολο να τα κοροϊδέψει το πλέον ασήμαντο ον, στην τροφική κλίματα. Κοίταξε στην φωτογραφία επάνω να δεις πως είναι οι ΘΕΟΙ που κατασκεύασαν το ανθρώπινο ζώο, τρέφονται από αυτό και το εκτιμούν τόσο, όσο εκτιμά αυτό, τις αγελάδες που το ταϊζουν. Από τις υπάρχουσες μεταφρασμένες σφηνοειδείς ταμπλέτες, μελέτησε ο Zecharia Sitchin και έγραψε τα βιβλία του, τις υπόλοιπες και πιο σημαντικές φρόντισαν να τις εξαφανίσουν. Αναζήτησε τα και μελέτησε τα βιβλία του, (όπως και του Αρη Πουλιανού) όσο υπάρχουν, αν θέλεις να πάψεις, έστω και λίγο, να ανήκεις στην φυλή των μαϊμούδων.
Ο Άρης Πουλιανός όπως και όλοι οι ελάχιστοι άνθρωποι σε κάθε τομέα που πέρασαν από αυτόν τον πλανήτη από την αρχαιότατη εποχή του Ομήρου έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Είναι εκ φύσεως καλοπροαίρετοι. Όλοι οι σημαντικοί φιλόσοφοι, ιατροί, ερευνητές κι επιστήμονες κάθε γνωστού κλάδου έχουν το ίδιο χαρακτηριστικό, είναι καλοπροαίρετοι. Είναι επομένως αδύνατον κι αδιανόητο, να αντιληφθούν ότι η ιστορία του ανθρώπου (και μη ανθρώπου) της υγείας του και της επιβίωσης του, δεν αφήνονται ανεξέλεγκτες στα χέρια μη συστημικών κι απόλυτα υποταγμένων στα κελεύσματα των Μυστικών Εταιριών και Λαγουμιών. Έτσι την πατάνε μεγαλοπρεπέστατα όπως ο Ηράκλειτος πήγε κι έδωσε τα συγγράμματα του στους ιερείς του ναού της Αρτέμιδος!!! Ο Βίλχελμ Ράιχ εμπιστεύτηκε τον Αϊζενχάουερ στα πειράματα του για τα Εα -ενώ ο πρόεδρος συνεργαζόταν με τον εχθρό του ανθρώπου, τον φυλάκισε και τον δολοφόνησε στην φυλακή. Έδωσε τις μελέτες του, στον απολύτως κρετίνο Αϊνστάιν κι αυτός τον έστειλε αδιάβαστο.
Είναι δύσκολο -σχεδόν αδύνατον για τον καλοπροαίρετο άνθρωπο να αντιληφθεί πόση κακία, δολιότητα και προδοσία υπάρχει στα σχετικά κατώτατα στρώματα του πολιτισμού, πόσο μάλλον να αντιλήφθη ότι, στα ανώτερα κλιμάκια δεν υπάρχουν καν άνθρωποι αλλά αλλότρια είδη, σπορές του δαιμονικού Άτλακ-Νάκα και των Αβυσσαίων. Οι υπουργοί πολιτισμού (κι όλες οι κυβερνήσεις) είναι απολύτως ελεγχόμενες και κατώτατου βιολογικού είδους, απλές μαριονέττες που υπακούν τυφλά κι άλογα στα κελεύσματα των Λαγουμιών που ανήκουν. Άλλωστε δεν μπορούν να γίνουν τίποτε περισσότερο από νεροκουβαλητές ή δημόσιοι υπάλληλοι, αν δεν σέρνονται σε κάποιο επίσημο Λαγούμι, όπου ανάλογα με την βαθμίδα και η θέση.
Σκέψου λοιπόν πόσο ανατρέπεται -νοητικά και βιολογικά- το σύστημα του όταν αντιλαμβάνεται (αν ποτέ το αντιληφθεί) ότι αυτοί που κυβερνούν και παίρνουν τις αποφάσεις, δεν είναι αυτοί που του έμαθαν. Δεν είναι η κυβέρνηση – μαριονέτα ούτε της Αμερικής, ούτε της Ρωσίας, Κίνας και κάθε ψευδαληθοφάνειας που προβάλλουν, για να κρατήσουν την μαϊμού σε ύπνωση. Έτσι λοιπόν κάθε καλοπροαίρετος ερευνητής κάποια στιγμή των ερευνών του, θα έρθει αντιμέτωπος με τα βδελύγματα, τα σιχάματα που έρπουν κι αποτελούν κάθε κρατική μηχανή για να κοιμούνται ήσυχοι οι Επικυρίαρχοι και να μην χαλάει η ζαχαρένια του Άρχοντα κι Αφέντη τους. Το ολέθριο είναι, ότι, μαζί με τον Αφέντη κοιμούνται και τα μαϊμουδάκια, τον ύπνο του Γιαχβέ.
@Ιων Μάγγος: Ιστορία κατά παραγγελία των αρχαιοκάπηλων «διεθνών εμπόρων» /περιοδικό strange /miastala.com
Παρακολούθησε την ταινία μικρού μήκους, αφιέρωμα στον ανθρωπολόγο Άρη Πουλιανό που συνέδεσε τ’ όνομά του με την έρευνα του Αρχανθρώπου στην Ελλάδα. Μια ισχυρή προσωπικότητα, ένας μαχητής, ένας αληθινός αριστοκράτης – πολεμιστής των ανακαλύψεων και των αποκαλύψεων, που υπερασπίζεται τις θέσεις και τις ανακαλύψεις του απέναντι στο σύνολο της πολιτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας.
Αναρωτήσου (αν μπορείς) πόση ατόφια δύναμη και πόσο πάθος για την εργασία του διαθέτει αυτός ο άνθρωπος, που πάλεψε κόντρα στο νεκρό κατεστημένο σύστημα, για να μπορείς εσύ σήμερα να μιμιδίζεις επιβεβαιώνοντας όχι τον Αρη Πουλιανό αλλά αυτούς που σε θέλουν απόγονο των πιθήκων.
Το φιλμ περιέχει ανέκδοτες μαρτυρίες του σχετικά με έρευνες, αλλά και το ανελέητο κυνηγητό από πολιτικούς και πανεπιστημιακούς. Πρόκειται για την πρώτη ταινία που η παραγωγή της έγινε από ένα blog το www.olympia.gr έναν Φορέα (Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος) και μια Δημιουργική ομάδα (Elixis). Η διανομή και διάδοση του φιλμ θα γίνεται μόνο μέσα από τα blogs και θα είναι ελεύθερη περιουσιακών δικαιωμάτων. Ευχαριστούμε από καρδιάς τον καθηγητή Άρη Πουλιανό για την εμπιστοσύνη του.
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζησόπουλος / Ελευθέριος Φυλακτός
Παραγωγή: elixis / olympia.gr / Ανθρωπολογική Εταιρία Ελλάδος
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.