Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Κάρολος, Charles I, II κ τώρα ΙΙΙ


 Κάρολος, Charles I, II κ τώρα ΙΙΙ

Ο Κάρολος είναι Γερμανικής προέλευσης όνομα, σήμαινε άντρας η άντρας ελεύθερος κ ταίριαζε πολύ καλά από ότι δείχνει η ιστορία σε προσωπικότητες της ηπειρωτικής Ευρώπης και ιδίως της Γαλλίας από τον Charlemagne ( Κάρολος ο Μεγάλος) έως τον Ντε Γκολ.



Πέρα από το κανάλι όμως , στην Βρετανία η καταστροφή. Στην ιστορία της Αγγλίας μόνο ένας βασιλιάς έχει εκτελεστεί κι αυτός ήταν ο Κάρολος Ι για προδοσία απέναντι στο κράτος, στην ουσία γιατί φλέρταρε με τον Πάπα κ την Γαλλία. Τον διαδέχεται ο Cromwell , δεν είναι βασιλιάς αλλά είναι ο ιδρυτής του Ηνωμένου Βασιλείου όπως το ξέρουμε σήμερα Αγγλία, Ουαλία,




Ιρλανδία, Σκωτία, πεθαίνει κάποτε από φυσικά αίτια κ επανέρχεται η βασιλεία με τον Κάρολο ΙΙ . Αυτός λοιπόν στην δωδέκατη επέτειο του αποκεφαλισμου του Καρόλου Ι ξεθαβει το πτώμα του αντιπάλου του Κρόμγουελ , τρία χρόνια ήταν που πέθανε ο Κρόμγουελ, εκτελεί το πτώμα με αποκεφαλισμό δένει το σώμα με αλυσίδες σε μια γέφυρα ενώ το κεφάλι μένει καρφωμένο σ έναν πάσσαλο για περίπου 25 χρόνια . Στην συνέχεια πουλιέται σε διάφορους κ νομιζω την δεκαετία του 1960 τάφηκε στο Καίμπριτζ σε άγνωστο στους πολλούς μέρος.




Ο Κάρολος ΙΙ έμεινε στην ιστορία σαν ο merry monarch το κυρίως ενδιαφέρον του η δική του καλή ζωή, γυναίκες κ φαγητό. Επί τών ημερών του έχουμε έξαρση της πανούκλας στο Λονδίνο αφανίζει το ένα τέταρτο της πόλης και την ακολουθεί η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου που κατακαίει όλο το τότε κέντρο. Σε όλα αυτά τα κακά ο Κάρολος στον κόσμο των διασκεδάσεων του στο Salisbury.
Τώρα η Βρετανία έχει τον τρίτο Κάρολο. Τι θα γίνει άγνωστο. Με τους προκατόχους του ήταν πολύ πολύ δύσκολα , προληπτικοι δεν είμαστε αλλά κι αυτός δεν μπορούσε να διαλέξει άλλο όνομα όπως μπορούσε να κάνει?

πηγη

Vavi Barsefsky








Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας ή κάνετε την αρχή σε μία συζήτηση

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Δημοφιλείς κατηγορίες

...
Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες του blog μας

Whatsapp Button works on Mobile Device only